Citatet i rubriken syftar på irländska katoliker och den som sa det var Ian Paisley.paisley_ian_a Andra ”tänkvärda” saker han sagt är:

Line dancing is as sinful as any other type of dancing, with its sexual gestures and touching. It is an incitement to lust

Catholic homes caught fire because they were loaded with petrol bombs; Catholic churches were attacked and burned because they were arsenals and priests handed out sub-machine guns to parishioners

I mer än 50 år stod Ian Paisley på barrikaderna och slogs emot ett enande av Irland. Större delen av den tiden var hans kännetecken en stark religiös intolerans och en önskan om ett Nordirland med första och andra klassens medborgare. Hans tal var den tändande gnistan till många attacker mot katolska bostadsområden och han grundade även lojalistiska paramilitära grupper. I går dog han, 88 år gammal, av naturliga orsaker. Jag misstänker att orsaken till att IRA inte dödade honom var att de tyckte att hans extrema och hatiska retorik hjälpte den republikanska rörelsen genom att den fick unionisterna att framstå i en sån oerhört dålig dager.

Kranskärlsröntgen i går gick bra. De kunde gå in via handleden och de hittade inga förträngningar i kranskärlen. Undersökningen gick väldigt fort, den tog inte mer än 30-35 minuter men efteråt hade jag ett tryckförband på handleden i några timmar. Nu har jag bara ett litet plåster på såretkranskarl_plaster_2_a men jag har fått restriktioner för hur jag får belasta handleden. I dag får jag inte lyfta nåt tyngre än ett mjölkpaket och under hela nästa vecka ska jag undvika att anstränga handleden. Det blir ingen sandsäck men det är dock ok att löpträna.

Var vänlig följ och gilla: