Strålningsdimma?

Vi har fått ett väderomslag till klart och kallt väder, temperaturerna är nu mer höstlika än de varit hittills. Omslaget har lett till nattfrost och dimmbildning på mornarna, strålningsdimman (tror att det är vad den kallas) bildar lock över de lägre områdena i landskapet.När Betty och jag promenerade i morse så tittade vi efter spår efter vildsvin, dock utan att hitta några. Orsaken till letandet var att en granne häromdagen filmade ett gäng vildsvin som sprang över åkrarna nedanför oss. Jag tror inte att grisarna etablerat sig här utan att de bara passerade genom området. Det är för lite skog här omkring för att vildsvinen ska känna sig riktigt hemma.

Jag bloggar mycket om mina sömnstörningar just nu men det är för att de är en väldigt stor del av min vardag för tillfället. Förra veckan så trodde jag att det höll på att lossna för mig eftersom jag somnade som jag skulle tre eller fyra nätter på raken men sen i fredags så har jag inte lyckats somna förrän sent. Natten till igår var ett undantag men då ”fuskade” jag eftersom jag fick en panikångestattack vid läggdags och tog lugnande mot den och den medicinen (Oxascand) liknar sömnmedicinen. Jag upplever att sömnproblemen är mer psykiska än fysiska just nu, även om jag har fysiska symptom som myrkrypningar och ryckningar i benen men mest är det att jag fastnar i tankar på att jag måste somna. När jag lyckas rensa skallen från de tankarna så somnar jag till men sen vaknar jag igen och då är det mer eller mindre kört. Kunde jag bara slappna av så tror jag att jag skulle somna ganska snabbt men avslappningen är svår att hitta när jag inte kan ta hjälp av kemikalier i sökandet.

Jag vet sen tidigare att sötsaker som glass kan få mig att slappna av men eftersom jag vill gå ner i vikt, inte upp, så har jag försökt att undvika det. Jag har testat att äta rostat bröd med marmelad på istället för att äta glass men det funkar inte. Det har inte alls samma avslappnande effekt som glass. Den stora ”biverkningen” med glassen är de skuldkänslor och dömande tankar jag drabbas av dagen efter att jag ätit glass. Då tycker jag oftast att jag skulle kämpat på och låtit bli men när klockan börjar närma sig 02.30 och jag är trött men för spänd för att sova så framstår SIAs produkter som ett lockande alternativ. I natt bestämde jag mig därför att jag ska vara mindre dömande mot mig själv och försöka se glassen som en tillfällig krycka jag använder ett tag. I linje med det beslutet åkte jag därför till SIA idag för att fylla på förråden, frysboxen börjar bli tom på glass. Som synes handlade jag inte våldsamt mycket men jag räknar med att återkomma till SIA en gång innan årsskiftet.

En intressant sak som jag noterade i samband med att jag ”fuskade” och tog Theralen och Oxascand i söndags kväll var att trots att jag sov nio timmar så var jag trött och seg. I natt sov jag bara fem timmar så jag är trött men jag är det på ett betydligt piggare sätt än i går. Jag börjar misstänka att sömntabletterna påverkat mig mycket mer än jag trott.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/stralningsdimma/
Twitter
INSTAGRAM