Mögligt hö

Hovslagaren var här i förmiddags och Hia skötte sig som vanligt bra medan Tora, också som vanligt, bånglade en del. Hon vill inte stå still och så drar hon till sig hoven när hovslagaren ska slå i sömmen. Det är inte det att hon har ont, hon är bara rastlös och lite allmänt motvalls. Den varma och blöta hösten har gjort att gräset växt länge i hagarna så hästarna har behövt ganska lite hö. Tyvärr har vädret också gjort att det också växt mögel i det hö som inte gått åt, vi har därför blivit tvungna att kassera ett antal balar. För att höbrist inte ska råda i stallet så hämtade jag nytt hö i eftermiddags, tog dock bara några få balar för att de säkert ska hinna gå åt innan de också blir dåliga.

Höhämtningen och hovslagaren har gjort min dag stressig eftersom jag också var tvungen att hämta sonen på hans tennisträning och så ville jag dessutom klämma in ett pass löpning (skulle tagit det igår men orkade inte). Hustrun är inte hemma ikväll så matlagningen var också mitt ansvar men den har jag delegerat till sönerna som lovat bjuda på fiskpinnar och makaroner ikväll.

Jag förmodar att ingen lyckats undvika gårdagens politiska röra. Suck…. Jag tror att de som förlorar mest på det hela är Centerpartiet även om jag tycker att de gjorde rätt. De gjorde ju det de sagt hela tiden – la ner sina röster vad det gällde Magdalena Andersson och röstade sen för sin egen budget. Jag tycker inte att det är rimligt att begära att Centerpartiet ska stödja nån annan budget än sin egen, åtminstone inte så länge de inte har gjort upp om det. Att sen ”Koftgänget” valde att hoppa av regeringssamarbetet ska man inte skylla på Centern. Att en S-MP-V-budgeten inte skulle få C-stöd har stått klart i minst en vecka eftersom Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson den 18:e november var tydlig med det i en intervju i Expressen. Alla utom de med riktigt grov politisk dyslexi har kunnat läsa skriften på väggen och ändå uppger MP som att de blir förvånade av vad som skedde. Jag köper inte deras förvåning utan tror att regeringsavhoppet inte handlade om en budget som SD varit med om att ta fram utan om att MP insett att deras plats i regeringen blivit en black om foten som kan kosta dem deras riksdagsplatser. De vill helt enkelt ha en friare roll inför valet för att försöka vända opinionen och nu dök det upp en möjlighet att smidigt skaffa sig det.

Vad det gäller ”Bondeförbundarna” så uppskattar jag att de håller armlängds avstånd både vänster- och högerut, både SD och V är populistpartier som bör hållas kort. Jag tror att Centerpartiet delar min uppfattning att Sverigedemokraterna är de värre av de två men båda bör in i den politiska frysboxen och om jag fått bestämma så hade SD och V fått sällskap i boxen av riksdagen tredje populistparti, Kristdemokraterna. Det är fascinerande att se hur Ebba Busch förändrat det parti som Alf Svensson ledde så länge. Det framstår nu som ett annat parti med en annan värdegrund än gamla KD. Ebba har verkligen haft fingret i luften och känt vartåt det blåst.

Hela den här politiska cirkusen började ju i somras med Vänsterpartiets misstroendeförklaring för att stoppa förslaget om fri hyressättning i nyproducerade lägenheter. Jag tycker att Centern och Annie Lööf då gjorde ett misstag genom att ge sig för ”rödgardisterna” och det straffar sig nu. Vänsterpartiet framstår som handlingskraftiga medan många nog tycker att Centern är ett gäng strulpellar. Det hade varit bättre att stå upp mot vänstern då och tagit ett nyval istället för att backa in i den här röran som nu uppstått.

Efter den här politiska utläggningen så rundar jag av med en ekorrbild som jag tog vid lunchtid. Kurre klättrade omkring på husfasaden (inne i huset lät det som om vi hade råttor i väggarna) och jag kom ganska nära med kameran. Ekorren är klickbar.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/mogligt-ho/
Twitter
INSTAGRAM