I går skrev jag på bloggen att den drunknade rödhaken visade att jag alltid ska ha kameran med mig. När jag i gårkväll gick och hämtade hem Pirana från hagen så tog jag därför med mig kameran och det resulterade i fina bilder på solnedgången, fårvallning, en nästan full måne och två tranor. Som sagt var – kameran ska med!solnedgang_20160913vallning_20160913mane_nastan_full_hagetranor_tradtopparNär jag körde vatten till fåren under förmiddagen så kom kameran också till användning. Det var några får som var grälsjuka och stångades, ibland var de en mot en, ibland såg det ut som flera får stångades mot varandra samtidigt och ibland delade de upp sig i par.far_stangas_tvafar_stangas_sprangfar_stangas_mangafar_stangas_tva_parIdag kom äntligen grävaren som eventuellt ska gräva vårt fiberschakt. Hustrun pratade med honom medan jag lagade kvällsmat. Föga förvånande så tyckte han att vi skulle strunta i den längre stenfria vägen utan istället gräva kortast möjliga väg och ta risken att stöta på kullersten. kullersten_underlundJag förstår hans resonemang men samtidigt tycker jag om vår kullersten och vill ha kvar den, även om mycket är gräsbevuxet nu. Nån gång skulle jag vilja ta bort allt gräs och jord som nu döljer den så att vi fick en helt stenlagd gårdsplan som det var här en gång i tiden. Då är det trist om vi har grävt bort en stor del av stenläggningen.

Var vänlig följ och gilla: