I går kom det en försändelse från Irland. paket_irland_tobakDen var intressant av flera anledningar, givetvis på grund av innehållet (jag frimarke_james_connollykommer till det senare) men det första som fångade min uppmärksamhet var frimärket. Bilden på frimärket föreställde James Connolly, en av ledarna för Påskupproret på Irland för hundra år sen. Connolly var fackföreningsman och socialist. Han skiljde sig därför från de övriga ledarna som överlag var ”rena” nationalister med strikt katolska värderingar. Nu gjorde ju inte britterna nån skillnad på vilka ideologiska grunder upprorsledarna hade – de avrättade hela bunten. Connolly sårades under upproret så exekutionsplutonen var tvungna att binda fast honom på en stol för att kunna skjuta honom.

Det om frimärket.tobak_mick_mcquaid_pase

Innehållet i försändelsen bestod av piptobak, Mick McQuaid plug (d.v.s. tobak pressad till en hård kaka). Jag har läst om den på nätet och blivit intresserad men den har slutat tillverkas så det är svårfångad tobak. Nu visade det sig att James Fox i Dublin (där jag var och handlade i somras) hade kvar lite av den så jag köpte ett paket. Med frakten blev det rätt dyrt men jag ville väldigt gärna testa den. Jag är väldigt glad att jag gjorde det, den var KANON! Mild och fyllig och i början med en smak av mörk chokladkaka och mot slutet så var den mer som en pint Guinness. Verkligen min typ av tobak.

Jag provade den i går kväll men var tvungen att ”finröka” den nu på förmiddagen också. Jag svidade johan_roker_linne_mcquaidupp mig och satt under äppelträden och njöt. Som synes på bilden så använde jag min egenhändigt tillverkade pipa i ask. Jag har varit tvungen att borra upp rökkanalen lite men nu funkar den jättebra.

Utöver piptobak så har gårdagen och idag handlat om att det är varmt (var är hösten??) och gräsklippning. Både i går och idag så har jag dessutom varit ganska orolig på eftermiddagen. Idag så talgoxar_stupror_20160916finns det en faktisk orsak till oron medan det i går var mer diffust var den kom ifrån.

De senaste dagarna så har småfåglarna kommit tillbaka till pilfink_hangranna_20160916stuprör och hängrännor utan för vårt kontor. Jag var snabbt framme och knäppte några bilder. Jag försökte också fota fullmånen i går också men de bilderna blev inte riktigt bra.mane_full_20160915I förmiddags så knackade det på dörren och utanför stod en man som undrade om jag visste vem som ägde två övergivna torp i närheten. Han som knackade på var tydligen byggare och letade renoverings-/exploateringsobjekt. Han tyckte läget här var bra i förhållande till Halmstad (och det har han ju rätt i) och skulle vilja fixa upp ett torp för att sedan sälja. Jag visste vem som ägde ett av torpen, när jag sen berättade för den personen om frågan jag fått så sa han bara ”Det är inte till salu”. Vi får se om byggaren har bättre tur med det andra torpet. För min del ser jag gärna att han, eller nån annan, torp_underlund_ruckel_fintfixar till torpen så att det kan flytta in folk. Jag tycker det känns trist att ha två övergivna hus (varav det ena är ett ruckel) här i krokarna. Fixa till dem och stoppa dit ett par barnfamiljer istället!

Efter att byggaren gått så var jag tvungen att gå och torp_underlund_ruckel_ruckeltitta på torpen. Även om ”rucklet” på håll kan se nästan fint ut är det verkligen ett ruckel. Fast grindstolparna vittnar om att det en gång i tiden varit välskött. Man sätter inte såna stolpar framför ett hus som ser raddigt ut.torp_underlund_ruckel_grindstolparNär jag gick tillbaka hem efter att ha tittat på torpen så kunde jag inte låta bli att fota ett av grannens äppelträd som fullkomligen dignade under massvis av frukt.applen_roda_manga_2

Var vänlig följ och gilla: