Innan vi köpte Golfen som hustrun nu kör så hade vi en Ford Focus som var ett riktigt måndagsexemplar, massvis med bekymmer med den bilen. Nu befarar jag att vårt senaste bilköp, en Passat också är ett måndagsexemplar. Vi köpte bilen för knappt en månad sen men det har varit en hel del bekymmer med den sen dess. Bilen går inte rent, den hackar när man ligger på mellan 1600 till 2000 varv. Det är inte ett konstant hackande utan det kommer och går. Förra veckan så upptäckte vi även att passaten läckte kylarvätska. Tack och lov köpte vi inte bilen privat utan från Volkswagenhandlarna i Halmstad, Motorhalland, så vi har fortfarande garanti på den. De hade bilen i måndags och tisdags för att åtgärda problemen och det resulterade i byte av en insprutningsventil, en vattenpump och även kamremmen. Det var skönt att de hittade konkreta fel med bilen, annars hade det känts som om vi bara var besvärliga och gnälliga kunder.

Tyvärr hittade de inte alla fel på bilen….. När jag körde hem från verkstaden så tyckte jag att bilen fortfarande hackade lite men jag tänkte att det nog var jag som överreagerade och kände efter för mycket. I morse så var jag dock in till Halmstad en sväng och på vägen hem var det inget snack om saken, bilen hackar fortfarande. Jag har ringt Motorhalland och fått en ny verkstadstid. Det känns verkligen inte bra att redan ha en massa strul med bilen, fast å andra sidan hade det varit värre om problemen uppstått om nån vecka när garantin löpt ut.

Bemötandet från Motorhalland har varit blandat, några av personerna vi haft att göra med har inte alls imponerat medan andra gjort ett väldigt seriöst intryck. Det känns dock lite slarvigt från deras sida att de inte kollade upp de reparationerna de gjorde tidigare i veckan med en ordentlig provkörning innan de sa att bilen var fixad. Motorhalland ligger centralt i Halmstad så det är bökigt att komma ut på landsväg för provkörning så jag misstänker att de bara körde bilen runt kvarteret och noterade att den inte hackade då (för ett par veckor sen var vi inne med bilen för att de skulle få uppleva hackandet och då höll de provturen väldigt kort). Problemen uppkommer dock nästan bara vid landsvägskörning så att testköra bilen inne i stan är meningslöst. Det visste de också om på verkstaden eftersom jag sagt till dem att problemen oftast uppkom på sexans växel i hastigheter av 90 – 100 kilometer i timmen. Det är svårt att köra på det sättet i centrala Halmstad.

Jag har ju själv ”hackat” lite de senaste dagarna i och med min förkylning men jag är helt klart på bättringsvägen nu. Har testat att träna lite på säcken och även om det var segt så var det också skönt. Jag har lagt till ett nytt moment när jag slår på säck genom att lägga till några fysövningar med hjälp av en stång som jag fäst i taket. Jag kan konstatera att det finns utrymme för förbättring när det gäller min förmåga att lyfta min egen vikt….

Var vänlig följ och gilla: