Det blev bara fyra timmars sömn i natt och jag skyller det på YouTube! youtube_loggaInte för att jag fastnade framför skärmen och tittade på en massa filmer utan för att jag i går kväll kämpade med att få ordning på inställningarna till min YouTube-kanal. Jag har ju en sån för att kunna ladda upp filmerna som finns med i bloggen. Filmerna ses inte av så många men man måste ju ändå ha en kanal. Häromdagen så upptäckte jag ett fel i inställningarna på kanalen och i går kväll så försökte jag rätta till det. Kvällen är fel tid för mig att ge mig på en sån sak (finns det en rätt tid?). Jag försökte och försökte men det enda det resulterade i var att jag blev oerhört frustrerad. Jag tog hjälp av YouTubes hjälpforumyoutube_hjalpcenter och till en början kunde de inte hjälpa mig men till slut (efter en rätt intensiv mejlkorrespondens oss emellan) så kom de på att felet var oerhört simpelt, jag hade bara missat att markera en ruta. Jag hade sett rutan och försökt markera den men inte lyckats, det visade sig att man skulle dubbelklicka på rutan och inte flytta en markör i den som jag trott.

När problemet väl var löst så var jag väldigt uppe i varv. Jag gick och la mig men låg bara och vred mig så till slut gick jag upp. Klockan var närmare två innan jag blev trött och gick och la mig igen men då avdelning_19somnade jag snabbt. Även om det varit segt i dag så känns det ändå som en seger att jag inte tog nån sömntablett utan väntade ut sömnen. Jag är oerhört glad att jag äntligen lyckats komma mig för och sluta med sömntabletterna. Ibland känns det nästan som att jag skulle vilja bli inlagd bara för att kunna säga ”Nej tack, jag tar inte sömntabletter” när de på sjukhuset rutinmässigt kommer med en sömntablett till natten.

Lite värdelöst vetande om mina YouTubefilmer är att de två mest populära handlar om piprökning. Den ena om hur man stoppar en pipa och den andra visar mina bekymmer att tända min pipa (jag har fått bättre snits på det nu). De har 129 respektive 100 visningar, inga imponerande siffror i YouTube-sammanhang men ändå förvånande höga tycker jag.

Jag gick bort med både Brynja och Pirana till fårens hage i morse och eftersom jag var där så kollade jag vattnet. Då upptäckte jag att det utspelat sig ett drama på liv och död i vattenbaljan sen jag kollade den i går kväll. Det låg nämligen en död rödhake och flöt i vattnet.rodhake_vtnbalja På nåt sätt har den hamnat i vattnet och sen har den inte kunnat ta sig upp. Förutom att visa att man inte ska bada där kanterna är för branta så belyste det inträffade att jag alltid ska ha kameran med mig. Jag lämnade den hemma idag eftersom jag tyckte det var bökigt att ha med den när jag gick med hästarna. Jag blev därför tvungen att fota rödhaken med mobilen och den kameran är inte lika bra.skator_doda_torkade

Ungarna hade kompisar här i eftermiddags och en av de saker pojkarna ville visa upp, vid sidan om hästar, får och höns, var de döda skatorna. När de fikat så gick de därför ut att beskåda ett par döda intorkade skator. Jag tror knappast att kompisarna blev särskilt imponerade.

Jag var färgmässigt rätt klädd idag, hösten börjar ju komma smygandes men temperaturmässigt blev det fel. En tunnare väst hade inte varit fel och mollskinnsbyxorna skulle ha fått hänga kvar i klädkammaren.johan_farg_ok_temp_fel

Var vänlig följ och gilla: