Igår vaknade jag med ont i magen, inte sjuklig smärta utan stelhet och träningsvärk. Först kunde jag inte komma på vad jag gjort som gett mig träningsvärk i magmuskulaturen men sen kom jag på vad det var. I söndags eftermiddag så bar jag hem en omkullblåst ek från en av hagarna. Eken var tämligen klen men den var ganska lång (och tung) och i blåsten som då rådde tog den vind och för att parera så var jag tvungen att hålla emot med magmusklerna. Träningsvärken kommer förmodligen därifrån. Nedan syns jag med eken, fotot togs dock inte i söndags utan i går eftermiddag.

Igår eftermiddag fick vi äntligen brännet utkört ur skogen. En av grannarna skickade en dräng att hjälpa oss. Till vardags läser drängen på naturbruksgymnasiet men på loven så jobbar han på grannens gård. Han var trots det rätt duktig med skogstraktorn men jag har sett grannen, som är en virtuos, och det var skillnad. Drängen misslyckades också med att trava stockarna han körde ut åt oss, sällan har jag sett en anskrämligare trave stockar! 🙂 Allvarligt talat så känns den inte helt stabil. Jag brukar känna mig trygg med att klättra på travarna när jag kapar upp stockarna men den här får jag vara försiktig med.

Jag var kronslut efter brännekörningen även fast jag mest stod bredvid och tittade på. Vi kapade dock upp lite vindfällen också och då var jag behjälplig med motorsågen. Precis på slutet fick jag dessutom hjälpa till igen med att släpa fram en ekstock, de är astunga även fast de inte är så grova. Jag var hursomhelst trött i går kväll och det var min tur att stå för matlagningen men jag kommenderade sönerna till spisen så att jag slapp. Betty höll sen ett vakande öga på dem så att de verkligen följde receptet.

I eftermiddag besökte 16-åringen och jag secondhand-butiker i Halmstad på jakt efter ett par svarta skor åt honom. De ska ha ett FN-rollspel i skolan och då är det mörk kostym, vit skjorta med slips och svarta skor som gäller för killarna. Vad tjejerna förväntas ha på sig vet jag inte. Sonen har en kostym (inköpt på en nätbutik för secondhand) och vit skjorta (ska låna en slips av mig) men han saknar ett par svarta skor. Vi hittade inga skor idag men väl en dokumentär om Woody Allen och en blå buttondown-skjorta från Brooks Brothers till mig. Bröderna Brooks är ett klassiskt klädföretag eftersom det var de som introducerade buttondown-skjortan 1896 (målgruppen var polospelare, knapparna hindrar kragsnibbarna från att fladdra i ansiktet under spelets gång).

Vi var faktiskt i Halmstad igår också i samma ärende men då hann vi bara med Myrorna och deras grejor är svindyra. De tog 250 spänn för ett par svarta skinnskor i dålig kvalitet, kostar skorna så mycket kan vi lika gärna lägga lite mer pengar och köpa ett par nya kvalitetsskor som han kan ha länge (tror inte att hans fötter kommer växa mer). Efter besöket så åkte vi förbi Uffes supermackor och köpte lunch. Jag vet inte varför men jag tycker det är väldigt roligt att köpa mat i ”food-trucks”.

Igår körde jag med en gråbrun utstyrsel till Halmstad medan jag idag gick i lila. Efter de fotona så kommer ett bildbevis på att Betty gillar hur mina fötter luktar – hon vilar med nosen inkörd i en av mina tofflor.

Var vänlig följ och gilla: