Idag har bloggen fått en delvis ny layout, den har sett exakt likadan ut i snart tio år så det var på tiden att nåt ändrades. Orsaken till förändringen var visserligen inte att jag ville förändra bloggens utseende utan att den måste uppdateras rent programmeringsmässigt för att fortsätta fungera (nu fungerar t.ex. kommentarsfunktionen igen). Grannen som gjorde jobbet åt mig passade då på att göra bloggen mer mobilanpassad och det var det som gjorde att layouten ändrades lite.

 

Igår inleddes skid-VM i Slovenska Planica med svensk trippel i damernas sprintlopp. Planen var att jag skulle vara hos en granne och se tävlingen men så blev det inte. Strömmen gick hos oss båda 40 minuter innan start och var inte tillbaka förrän fem timmar senare. Grannen och jag lät oss dock inte nedslås av lite strömbrist, han hade köpt kakor och jag semlor så fika skulle vi i varje fall. Han hade inte kokat kaffet när strömmen gick så jag åkte ner till Cirkel K i byn och fyllde en termos med deras kaffe innan jag begav mig till grannen. Under tiden hade han plockat fram en transistorradio så att vi i varje fall kunde höra svenskorna ta sina medaljer. Gott så!

 

Jag kom tillbaka hem vid 16.30 och trots att det var väldigt dimmigt ute så var det fortfarande ljust så jag passade på att börja kapa upp brännet vi körde ut i tisdags. Det blev bara en tank men min plan är att jobba korta stunder men ofta för att orka med vedarbetet i vår. Jag kommer behöva vara alert när jag sågar för traven med stockar är verkligen läskig, känns som att den kan röra på sig så fort jag sätter sågen i en stock.

 

När jag syr så sparar jag alla stuvbitar som blir över eftersom man aldrig vet när de kan komma till användning. I januari 2015 sydde jag om en linnekavaj till väst och i samband med det så sparade jag ärmarna som jag plockade av kavajen. Idag kom en av dem till användning när jag satte en kil i ryggen på västen för att göra den mindre tajt över bröst och mage.

 

När jag letade på bloggen efter datumet för när jag gjorde om kavajen till väst så hittade jag ett inlägg från april 2016 där jag skrev att jag sett en väldigt snygg, men dyr, kavaj på Emmaus. När jag såg fotot på kavajen så insåg jag att den liknade en av de kavajer jag köpte på förra årets Ölandssemester (50 kronor på Kupan i Färjestaden). De är inte identiska men ändå ganska lika. Fotot på Emmaus-kavajen är av dålig kvalitet, jag tror den var grönare i verkligheten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslutningsvis ett foto på Betty respektive Sigge och så ett på dem båda – tror Betty ska löpa snart…

Var vänlig följ och gilla: