Större delen av den här veckan har bjudit på grått väder men både igår och idag har solen skinit. I går blåste det kallt men idag har vinden mojnat betydligt så dagens utomhusaktiviteter blev trivsamma. Tidigare i veckan var planen att springa både igår och idag men av det blev intet eftersom jag fått förkylnings-/influensakänningar igen. Jag är dock osäker på om det är förra veckans förkylning som åter gör sig påmind eller om det är den här veckans dåliga sömn som ligger bakom.

Även om jag mått fysiskt dåligt i helgen så har jag försökt jobba lite med veden. Har både sågat (som är kul) och lagt ihop det sågade i högar för klyvning (som är tråkigt). Nu när brännet är utkört ur skogen så består vedarbetet av fyra moment:

Kapning av stockarna

Lägga det kapade i högar

Klyvning

Lavning

De första och det tredje momenten är roliga medan de övriga två är riktigt tråkiga.

 

Jag har försökt att såga lite selektivt i helgen. Bland brännet vi körde ut finns några torrakor som hade blåst omkull och de vill jag kapa upp så fort som möjligt eftersom de är så torra att det går att elda dem utan torkning.

 

Arbetet med veden gör tyvärr att jag känner av låret som jag hade problem med större delen av hösten. Det är när jag böjer mig ner och lägger tyngd på det främre benet (för att såga stockar som ligger på marken eller för att plocka upp vedträn för klyvning eller lavning) som jag belastar skadan. Nån enstaka belastning är inget problem men när jag hållit på en stund så börjar det kännas. Jag försöker cykla och köra mina rehabövningar efter vedpassen och det hjälper.

I eftermiddags var jag hos grannen och såg Jonna Sundling och Emma Ribom ta guld för Sverige i sprintstafett. Det är uppenbart att det är damerna som gäller i skid-VM, herrarna är tyvärr på en lägre nivå just nu.

 

Till sist en Sigge-bild, ibland är det riktigt skönt att klia sig.

Var vänlig följ och gilla: