Jag vet inte om ni firade nationaldagen igår men här i Underlund så firades den inte. Det var faktiskt så oengagerat att inte ens flaggan hissades, jag har verkligen svårt att bry mig i nationaldagen. Att den börjat firas känns mest som ett politiskt påbud om att vi ska vara mer patriotiska och nationalistiska, två saker jag vill se mindre av (om det inte gäller Irland förstås).

Nationaldag eller inte, jag använde inte gårdagen särskilt effektivt. Jag var trött mest hela dagen men tog mig i varje fall för att promenera bort till fåren och satt där och rökte en pipa. Jag spelade faktiskt också in en pipvideo då, det var flera veckor sen jag sist gjorde det. Medan jag satt där så travade Pirana förbi med hustrun och en kompis till oss på kuskbocken.

Fåren verkar trivas i den nya hagen, än så länge är där ju gott om bete för dem. Tanken är att vi ska flytta dem till grannhagen när betet i den nuvarande hagen tar slut men det förutsätter att det kommer regn för gräset i hagen de ska till har gulnat betänkligt. När jag skulle gå hem från fåren så upptäckte jag en kråkunge som lämnat boet lite för tidigt. Den hoppade omkring på marken och fick inte luft nog under vingarna för att lyfta. Jag gjorde inget med den men om den inte lär sig flyga snabbt så kommer räven eller mården att ta den.

Förra hösten så sprang jag en del i Biskopstorps naturreservat men sen kom det stora regnandet som omöjliggjorde allt vad terränglöpning heter. Nu har markerna definitivt torkat upp och mina knän är inte sämre än att jag kan springa lite så idag åkte jag tillbaka till Biskopstorp och sprang en runda. Det är förunderligt vackert där nu, men det är svårt att få till bra bilder i ljuset som strilar ner genom grenverket. Löpningen gick bra men den var lite sträng eftersom hela Biskopstorp är ordentligt kuperat.

Jag var trött efter löpturen så det blev inte mycket gjort efter den. I morse hade jag lite planer på att titta över några staket under eftermiddagen men orken räckte inte till det. Den räckte mest till att ligga i soffan och sova.

Var vänlig följ och gilla: