Mitt förr blogginlägg blev rumphugget eftersom jag var så trött att jag inte kunde tänka ordentligt när jag skrev det. Det är svårt att beskriva hur trött jag kan bli mitt i någonting, och samtidigt kan jag inte lägga mig att vila eftersom tröttheten lockar fram myrkrypningarna i benen. Lägger jag mig så fladdrar benen på mig och vilan blir bara plågsam. Lösningen heter socker, och i viss mån rörelse inomhus – jag kan gå runt, runt i huset för att få tröttheten att släppa.

 

En sak som jag inte fick med i det förra inlägget var ”Skriet från skåpet” – nu när kylan kommit så har mössen flyttat inomhus. Vi har tagit flera stycken på bara några dagar och en av dem fick mig att tänka på Munchs ”Skriet”. Det ser verkligen ut som om musen skrikit medan livet ebbade ut ur dess lemmar. Musens bakhuvud var krossat så skriket kan inte ha varit särskilt långvarigt.En annan som inte kom med var den skinnrock jag såg på Kupan i Falkenberg när jag var där i fredags. Jag tror att de är moderna igen, i varje fall i vissa kretsar, för en vintagebutik i Stockholm (Modern retro på Gotlandsgatan på Söder) som jag följer på Instagram lägger ganska ofta ut bilder på såna här rockar. Rocken är för liten för mig men den skulle passa 17-åringen men han var verkligen inte intresserad när jag frågade.

 

Jag åkte ju till Kupan i fredags för att försöka hitta mer grejor att försöka sälja hos Ragtime i Göteborg. Resan till Ragtime var planerad till måndag eller tisdag men nu tror jag att jag måste ställa in den, tror inte orken räcker. Jag känner att jag har ett stort behov av dagar med min vanliga vardagslunk, dagar där inget bryter de rutiner jag brukar hålla mig i för att inte ramla omkull. En resa till Göteborg är verkligen ingen rutinhändelse för mig så jag måste nog samla mig och hitta stabilitet och ork innan jag åker upp dit.

 

Det är inte bara ”stora” händelser, som Göteborgsresor som rubbar mina rutiner för mycket, utan även små saker som att titta på skidåkning hos grannen stör mina rutiner. Idag skulle jag fikat och sett upplösningen av Tour de ski hos honom men jag ställde in eftersom jag kände att det störde mina rutiner för mycket.

 

Nåt som jag måste gå in i mina rutiner de kommande månaderna är vedarbetet – först ska jag ta hand om vindfällena, ta ner ytterligare träd och få dem utkörda, sen är det dags för kapning, klyvning och lavning. En av grannarna har redan inlett arbetet med årets ved.

 

Vi har kallt, men vackert vinterväder nu – helt klart att föredra framför blåst och mildare temperaturer. Nedan följer några foton jag tagit under promenader de senaste dagarna. Fotona blir större om ni klickar på dem. De tre första bilderna är på djur jag knappt fotograferade idag, en hare och ett rådjur, ej klickbara.När jag var ute och fotade i går så fokuserade jag lite på en ek som växer på en kulle vid oss. Eken har verkligen anpassat sig till omgivningarna , den växer runt det utstickande berget. Klickbara foton.Under promenaden igår gick jag också upp på den kulle som ligger mitt emot gården. Därifrån ser man gårdsplanen lite från ovan, inte ett flygfoto men en bit på vägen.

Var vänlig följ och gilla: