Jag är inte särskilt tekniskt lagd men i går gav jag mig på att meka med åkgräsklipparen. Sist vi hade igång den så lossnade ena knivbladet så att klippbredden halverades. Det finns en cykelhandlare i Getinge som reparerar gräsklippare men eftersom den pekuniära situationen är lite tajt för tillfället så ville jag försöka få dit kniven på egen hand. Med hjälp av tre lastpallar och två bräder byggde jag en liten ramp som jag körde upp gräsklipparen på och sen tog jag bort körbrädan på klipparens knivlösa sida (för att komma år att meka bättre). Det var bara att skruva fast knivbladet så felet var snabbt avhjälp – det tog faktiskt längre tid att hitta en fastnyckel som passade till skruven som fäster kniven.Jag skrev om min gymnasietid på bloggen igår och hade med två klassfoton från när det begav sig. Jag la även ut fotona på FB och då fick jag idéen att tagga de på fotona som jag mindes vad de heter och som jag också kunde hitta på Facebook. Det projektet gick inte lika bra som gräsklipparreparationen. Det var inget problem att ladda upp fotona och jag taggade dem jag identifierat men när jag sen publicerade inlägget så verkar flertalet av taggningarna ha försvunnit. Borta! Vet inte om jag gjort fel eller om personerna ifråga lagt in nån spärr så att bara vissa kan tagga dem. Strulet jagade i varje fall upp mig och saboterade initialt min sömn, till slut vann dock John Blund.

När Sigge och jag promenerade i morse så såg vi på håll två fåglar som vi var osäkra på. Jag tror dock att det rör sig om en gröngöling och en sparvhök.Vi såg också att en av grannarna kalkade sina åkrar för fullt.När vi kom hem så busade jag lite med Sigge, till min hjälp hade jag en tygfrisbee som plötsligt dykt upp efter 5-6 års frånvaro. Sigge gillade frisbeen men han slaktade den snabbt med sitt tuggande.Vi har också ett institutionaliserat bus med Sigge. Det sker klockan 17 varje dag och då är nån av pojkarna med och sköter buset medan jag peppar Betty att våga sig ut och hälsa på Sigge. Det går allt bättre och bättre. I eftermiddags hade de flera normala hund-möter-hund-kontakter, d.v.s. de nosade varandra i baken.Till sist lite björnbär, en fågelholk som verkar vara full med torrt gräs, Betty, tjuren och några Sigge-bilder. Den sista av dem får mig att tänka på Hasse å Tages sketch med den räliga grodan. Klickbara.

 

Var vänlig följ och gilla: