Igår såg jag rådjur flera gånger när jag var ute. Första gången var på morgonpromenaden med Sigge men då skymtade de bara mellan trädstammarna. Igår eftermiddag när jag var ute och fotade utstyrslar så var rådjuren ute i det öppna. De kom travandes rakt över en hage och märkte först inte mig, när de gjorde det så tvärstannade de en kort stund innan de vände på klöven och sprang.Fotona på rådjuren blev hyfsade, de på kläderna blev bättre. Det blev dock ett problem med den ena utstyrseln eftersom jag råkade knäppa västen fel när jag satte på mig den. Jag var stressad och ville hinna ut innan eftermiddagssolen försvann. När jag var liten så sa vi att man ”knäppte brännvin” om man knäppte fel på det sättet, vet inte om det var finlandssvenskt eller om man sa/säger så överallt.Jag hade tänkt ta om de felknäppta bilderna i eftermiddags men idag var det gråväder. På onsdag och torsdag ska det dock vara sol så förhoppningsvis kan jag göra ett nytt försök då. Det blev mycket fotat i solskenet igår och en del av bilderna kommer sist i inlägget.

 

Planen var ju att jag och 14-åringen skulle åkt upp till Göteborg idag men jag orkade inte det men vi tog en sväng in till Halmstad istället. Vi började med att äta asiatisk buffé, även om jag bara åt sushi, sen gick vi till en urmakare för att höra om de reparerar väggur (vårt strular) och efter det blev det secondhand-butiker.

 

Första butiken vi besökte var Myrorna och där hittade jag nåt upprörande – en kraftigt misshandlad Borsalino-hatt! Det är ett av de flådigaste hattmärkena men nån hade verkligen bankat skiten ur den här grå stackaren.Jag förbarmade mig över den, förhoppningsvis kan ånga och lite allmän omvårdnad få den att se bra ut igen. Utöver hatten så köpte jag också en väst och även den behöver lite arbete innan den är brukbar (är rutig, inte flammig i verkligheten). I västens fall beror det dock på att den var för liten/jag för stor så jag måste sätta i en kil i västens rygg innan jag kan använda den.

Var vänlig följ och gilla: