Nu är gråhösten verkligen här, det är grått, rått och blött. Det är trist väder, det går inte ens att fotografera ordentligt.

Jag minns inte riktigt vad jag gjort de senaste dagarna – jag har nog mest varit inne mycket för att försöka kurera min begynnande förkylning (verkar ha lyckats). Jag har helt säkert ägnat en betydande del av minpipor_pa_g_20161105 vakna tid till att göra pipor. Jag fick en sändning munstycken i onsdags så nu har jag allt material jag behöver hemma. De senaste dagarna har jag jobbat med flera olika pipor parallellt, några är klara medan det återstår en del arbete på andra. Den senaste ”pipskörden” ser i varje fall ut så här på bild.

Även om jag känt mig fysiskt hängig de senaste dagarna så har jag mått rätt ok psykiskt. Det låter pipa_sandpapperkanske konstigt men jag mår oerhört bra av att hålla på med mina pipor. Att sandpappra dem är rena meditationen för mig.

Om ni tycker att jag borde börja få mycket pipor vid det här laget så stämmer det men jag skickade iväg tre stycken den här veckan. Först hade jag bara tänkt att skicka en pipa till två av mina nätbekanta men till slut blev det till tre. Jag har också lite planer för vad jag ska göra med de andra nyfärdiga piporna, vi får se om mina planer går i lås och jag kan berätta om dem. johan_roker_ute_morkt

I onsdags kväll så tog hustrun tog ett kort på mig när jag satt ute och rökte på kvällen. Då var det ganska kallt men jag var rejält påbyltad så jag höll värmen. Jag brukar få problem med att mina händer blir kalla och stela men pipan blir ju lite varm (mycket varm om man röker för fort) så den hjälper till att hålla händerna varma och goa.

I torsdags kväll så fick vi hem rådjursfiolen från rökning. Den smakade bra, jag kanske hade saltat den radjursfiol_roktväl hårt men sånt är svårt att bedöma när man gör det första gången.

Var vänlig följ och gilla: