Gårdagens resa till Göteborg tog hårt på mig. I går kväll var jag ”tvungen” att stressa ner genom att äta mängder av glass och choklad. Varför kan jag inte sluta innan jag blir illamående? I natt hade jag frossa och idag så känner jag mig hängig och har bomull i huvudet. Med andra ord är jag inte i nån vidare form så jag ställde in praktiken både idag och i morgon. Ska försöka vila mig i form.frost_grasmatta

Jag var dock inte sämre än att jag kunde gå loss med kameran i morse. Nattens frost fick kastanjen att släppa sina blad i en rasande fart och jag var ute och försökte fota det. Fotograferingen är svårare nu eftersom det är mindre ljus och då blir bilder med lite rörelse i lätt suddiga. Det här var det bästa jag lyckades åstadkomma idag. Inte mycket att skriva hem om men ändå tillräckligt för att blogga om.kastanjlov_faller_1kastanjlov_faller_2Nåt annat jag fotat är de “dansande” pilfinkarna utanför kontorsfönstret. Vad håller de på med?pilfinkar_dansar_20161103 De far in under taket stup i kvarten och jag börjar allvarligt tro att de vinterbonar ett hålrum där inne.pilfinkar_dansar_20161103_2Idag är det spök-orientering i Getinge och det är en stor tillställning då nästan hela byn är på fötter. Hustrun och nioåringen ska orientera men jag har inte ork att följa med.

I vintras så sköt en granne ett rådjur som sprang in på vår mark och dog. Det innebär att vi har rätt tillradjursfiol_i_rok djuret men det var aldrig nån tvekan om att det tillhörde grannen. Hade han inte kommit och berättat så hade vi aldrig vetat om det. Som tack fick vi i varje fall en rådjursfiol som vi stoppade i frysen i väntan på rökning. Där hade den kunnat bli kvar om det inte slumpat sig så att våra nya inhyrningar i stallet byggt en rök hos sig (av en gammal diskmaskin!). I går kväll så lämnade jag fiolen till dem och idag har den legat i diskmaskinen. Det ska bli spännande att provsmaka det färdig rökta(diskade) resultatet.

Till sist en bild på tre stycken som hade stenkoll på mig när jag gick ut med hästarna i morse.far_3_pa_kulle

Var vänlig följ och gilla: