Bilden nedan är på Courtney Dauwalter, en av världens bästa ultralöpare när det gäller terränglopp. Hon vann nyligen UTMB (Utra-trail du Mont-Blanc), 171 kilometers löpning runt Mont Blanc i överlägsen stil.Idag representerar dock fotot på Courtney nån annan än henne själv, nämligen min hustru. Hon har under sommaren börjat springa på morgnarna och jag tänkte skriva några ord om det. Jag har foton på hustrun när hon springer men jag vet att hon inte vill ha dem på bloggen så därför får Courtney rycka in. Hustrun hatar att springa men hon gör det ändå, och hon gör det tidigt på morgnarna – värsta tiden. Det förefaller som att hon upplever varje löppass som en Golgatavandring men ändå snör hon på sig skorna och springer. Det är ju ingen konst att springa om man som jag tycker att det är dagens bästa stund, igår njöt jag av varje meter trots att regnet vräkte ner och det blåste 15 m/s i byarna. Tycker man däremot att löpningen är dagens värsta stund så är det imponerande att man gång efter gång orkar ge sig ut.

Klicka på Golgata-fotot så blir du förmodligen lite gladare, oavsett utgångsläget.

 

När jag ändå är inne på ämnet hustrun så kan jag berätta att hon är i Norge på konferens just nu (strax utanför Trondheim). Igår skjutsade jag henne till tåget som tog henne till Kastrup och flyget. Bilresan in till Halmstad blev stressig eftersom vi som vanligt var sena och när vi väl kom iväg så insåg hustrun att hon glömt passet (behövs kanske inte formellt men kan vara bra att ha) så vi fick vända och köra hem igen. Vi hann dock i tid till tåget, man kan lita på att Öresundstågen är några minuter sena….

 

Efter att jag lämnat hustrun vid tåget skulle jag göra ett ärende i Halmstad så jag ville klä upp mig lite för besöket i stan. Den första utstyrseln jag provade var för djärv och eftersom vi var sena blev det bara nåt väldigt enkelt (första fotot nedan). När jag sen kom hem så plockade jag dock ihop en sån utstyrsel som jag velat ha.De senaste dagarna har det blåst en hel del här, betydligt mer än 15 m/s i byarna, och hos flera grannar har det blåst ner träd. När det mojnar på riktigt så ska jag gå en sväng i vår skog och se hur det ser ut där. Jag måste kanske plocka fram motorsågen.

 

Avslutningsvis en padda som satt på trappen häromkvällen, en jordlöpare som släpar hem lite nattamat (drog verkligen på masken med sig), en kråka med en pinne och en kråka som är involverad i en luftstrid med en ormvråk. Alla utom kråkorna är klickbara.

Var vänlig följ och gilla: