sardalskvarnJag tänker ta lite sommarledigt från bloggandet och bara ägna mig åt familjen och mig själv. Efter dagens inlägg så blir det därför inget skrivet innan nästa fredag, den 7:e augusti.

Nu till dagens äventyr. I förmiddags så var hela familjen till Särdals kvarn och deras butik där de säljer sylt och marmelad från Hafi, ett Rävingeföretag som nog är mycket mer känt utomlands än i Sverige. Ungarna hade ”myror i brallorna” och kunde inte vara stilla inne i butiken så jag gick ut med dem så att de kunde rasa av sig lite. På gräsmattorna runt kvarnen finns det många stora stenblock som sönerna klättrade på. Sexåringen, som är den vildaste av de två, passade på att hoppa från flera olika block och jag fick ett par bra bilder med mobilen när han hoppade från ett av blocken.

hopp_sardal_1hopp_sardal_2

 

Själv såg jag ut så här under besöket på kvarnen.johan_sardal_1

Efter Särdalskvarn så var det lunch hemmavid. För några veckor sedan så åt jag en ”California steak sandwich” på en matmässa i Halmstad. Mackan var väldigt god och inspirerade mig idag till en egen kreation, en ”Underlund steak sandwich”. I min variant var basen surdegsknäcke och ovanpå det så la jag ost, lövbiff, senap, stekt ägg, saltgurka, tomat och paprika. Det blev jättegott!!

underlund_steak_sandwichunderlund_steak_sandwich_tugga

Efter lunchen så skulle jag klippa gräset men det sket sig riktigt rejält. När jag klippt i en kvart så gick drivremmen till klippaggregatet av. Nu var den verkligen av och inte bara avhoppad som sist. Jag åkte till maskinförsäljaren i Getinge men de hade inga remmar som passade min gräsklippare så jag fick grasklippare_rem_trasigfortsätta till Falkenberg. Där hade de en rem som visserligen inte var gjord för en Craftsman men den skulle nog fungera. Jag åkte hem för att försöka pilla dit remmen men jag insåg snabbt att det översteg min förmåga, man var tvungen att plocka loss hela klippaggregatet för att kunna sätta dit en ny drivrem. Jag lastade klipparen i hästtransporten och körde ner till verkstaden i Getinge. De ska fixa remmen i början på nästa vecka. Skönt att de kunde ta det så snabbt men mäkta irriterande att det skulle strula.

Var vänlig följ och gilla: