motorvagJag är tillbaka i bloggosfären igen och det känns skönt. Under min frånvaro så har familjen och jag varit på en snabbvisit till Södertälje, det blev många motorvägsmil på kort tid. På resan så hann vi med att träffa släkten, besöka Tom Tits Experiment och träffa mannen som en gång i tiden fick mig att börja med långdistanslöpning. Jag har inte träffat honom sen vi båda sprang ett 100 kilometerslopp i Hultsfred 1996. För mig har det inte blivit fler ultralopp men han har sprungit på, i morgon ska han (som 70+are) ta sig an 100 km på Djurgården i Stockholm.

 

 

 

tom_tits_cykel spegelbild

varmekamera

Släkten och Tom Tits får ursäkta men för mig var resans höjdpunkt faktiskt att träffa min gamla löpmentor.

farmor_o_farfar_2aNär jag var i Södertälje så fick jag en drös med gamla foton på min farmor och farfar av pappa. Han har rensat ut deras hus och hade med sig minnessaker åt mig. Utöver fotona så fick jag två av farfars käppar, ett par av hans manschettknappar och några av farmor och farfars klockor.klockor_farmor_o_farfar_a En av farmors klockor visade sig vara en schweizisk guldklocka (som hon enligt inskriptionen på baksidan fick när hon fyllde fyrtio) och en av farfars klockor har ett mekaniskt, schweiziskt, urverk. Ingen av klockorna fungerar men jag ska lämna in dem till en urmakare i Halmstad för att se kanaom det går att få igång dem igen.

Vi tog oss inte bara fram och tillbaka till Södertälje utan gjorde några stopp på vägen, både korta för att rasta ungarna och långa för att träffa vänner. På vägen upp så övernattade vi hos några kompisar utanför Jönköping, då passade hustrun och barnen på att följa med ut på en litenbattur båttur. Jag blev kvar i land och gick och lyssnade på STIL i P1, som för dagen bestod av en intervju med modejournalisten Suzy Menkes (till höger på bilden).suzy_menkes_stil_i_p1_a

Även om allt gick bra på resan så känner jag att den har tagit på krafterna. Jag har haft mer problem med ångestrelaterat illamående de senaste dagarna och min grundstämning har också varit betydligt lägre än innan vi åkte.

Jag försöker komma tillbakajohan_selfie_20150806_a i mina gamla rutiner och var på praktiken igår förmiddag, det kändes bra att knyta en slips om halsen igen (även om gårdagen var en varm dag att ha slips på). Jag gjorde också ett besök på Kupan och lyckades spendera 15 kronor. För det fick jag ett par chinos från Melka och en yllekjol från Marks & Spencer. Jag har redan ett par nästan likadana Melka-chinos, något ljusare, som jag trivs jättebra i så jag tänkte att ettkjol_ms_a par till kan ju knappas skada. Det är ”gubbvarning” på Melka men jag tänkte smalna av byxbenen lite för att få dem något mer moderna. Kjolen ska jag erbjuda svärmor (min fru har redan tackat nej till den), vill hon inte ha den så ska jag försöka använda tyget till en väst.

sla_gras_20150806Nu är gräset i hagen närmast huset äntligen slaget, i går förmiddag var de här med en stor traktor med klippaggregat både fram och bak. Jag är väldigt glad att det är gjort, hagen började se riktigt vildvuxen ut. I gårdagens vackra väder så passade vi på att göra somriga saker som att åka till ”Simba” och bada (även om jag höll mig på land) och grilla. Det var en fantastiskt lugn och vacker kväll, som gjord för att stå och filosofera vid grillen.grillning_20150806_a

Var vänlig följ och gilla: