Jag har scannat in några av alla de gamla foton på farmor och farfar som jag fick med mig hem från Södertälje. Det är både bilder på dem som ganska unga (kolla benvidden på farfars byxor, lite annat än vad dagens mode föreskriver) och som jag minns dem. Det smög sig också in en bild på mig.

farfar_ung_300 farmor_skidor_300

farmor_portratt_300 farfar_gadda_moped_300

farfar_moped_isen_300 farmor_bil_300

johan_liten_300

Utöver foton så fick jag även med mig ett släggskaft hem från Södertälje. Genom foton på bloggen så hade min far noterat att skaftet på min slägga inte riktigt var i toppform, han gav mig därför ett nytt släggskaft. Det är egentligen inget akut fel på det gamla skaftet, det är inte riktigt rakt och slägghuvudet sitter lite löst men annars fungerar det bra…. Får jag ett helt nytt ”köpeskaft” (det gamla var från en ask som jag tog ner för tio år sen) så tackar jag dock inte nej till det. Nu sitter det ett nytt hickoryskaft på släggan. Vi får se om det är fortfarande är lika bra klipp i den, det borde till och med vara lite bättre nu eftersom det nya skaftet är lite längre än det gamla.

slagga_gammalt_skaft_a slagga_nytt_skaft_a

I morse så smalnade jag av benen på Melka-byxorna jag köpte i torsdags. Jag tycker att resultatet blev bra byxor_melka_smalare_20150808_amen när jag sytt byxorna så insåg jag att jag glömt ta en ”före-bild” så ni får bara se det färdiga resultatet. Byxbenen är dock betydligt slankare nu, längst ner är benvidden minskad med drygt två centimeter och det gör stor visuell skillnad.

Efter ett par varma dagar är det behagligare och bättre väder idag, bättre så till vida att det tillåter väst och kavaj men även bättre som i att temperaturen inte får gräset att växa så in i bängen.

Bilden nedan är på dagens utstyrsel när vi åkte och handlade. Vanligtvis har jag inte slips när vi handlar men jag tyckte att slipsen matchade kläderna så bra och jag hade dessutom aldrig använt den.johan_selfie_solros_2a

Var vänlig följ och gilla: