Precis när jag skulle iväg med hundarna på eftermiddagspromenad kom hustrun och pojkarna hem från släktträffen i Skåne. Hundarna blev till sig över att flocken var samlad igen och ville inte gå på promenad men jag fick med mig dem på en kort sväng så de i varje fall hann kissa. Under promenaden fotade jag lite insekter på blommor och när jag tittade på bilderna i datorn såg jag att på ett par, dåliga, foton fanns ett svart, nästan hårlöst bi. Jag har aldrig sett ett sånt tidigare så jag mejlar nog in fotona till Jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm för att se om de kan ge besked (jag gissar på ett murarbi).De senaste dagarna har jag tagit bättre bilder på humlor och bin än de två ovan men de redovisar jag sist i blogginlägget. Nåt annat flygande jag fotat i helgen är gäss. Det har flugit jättemycket gäss här de senaste dagarna, både dag- och kvällstid. Igår morse så kom det våg efter våg med gäss flygande, de flög strax öster om gården och fortsatte sen i riktning mot Halmstad. När jag satt med pipan på kvällen så kom det också ett gäng, de hörs på långt håll för de för ett väldigt oväsen.

Apropå kvällar så ser min plan att öka dosen av medicinen mot myrkrypningarna i benen fungerat, de senaste två nätterna somnade jag utan några benbesvär. När jag läste på om medicinen såg jag att risken för ”Augmentation” (d.v.s. att medicinen faktiskt förvärrar besvären den ska lindra) ökar med högre dos så igår tog jag bara en kvarts extra tablett jämfört med en halv extra i fredagskväll. Vi har en tablettklyvare hemma så jag slipper stå med en kniv vid skärbrädan och dela.

 

Jag borde också prata med min läkare om att jag höjt dosen på egen hand, de brukar inte gilla sånt men jag brukar å andra sidan inte gilla dem. Fast just läkaren som skrev ut de här tabletterna verkar faktiskt bra. Jag har träffat honom i två olika ärenden och han var bra i båda men när jag såg honom första gången suckade jag – han kom hasande i korridoren med taskig hållning och helt tom i blicken. När vi kom in på hans rum så var det dock som att han slog på en invärtes strömbrytare och han blev alert och intresserad.

 

Att jag somnat kan ju också bero på att jag försökt jobba mig trött på dagarna genom att träna eller gå med röjsågen (inga känningar i vaden som ömmade tidigare i veckan). Röjsågandet är svettigt värre men också skönt och tillfredsställande.Igår röjde jag en liten skogshage som kallas för ”Slätten”, jag har öppnat upp den tidigare men djuren har inte lyckats hålla björnbären borta så jag måste hjälpa till lite. ”Slätten”-bilden är klickbar.Avslutningsvis lite blandade foton från de senaste dagarna (klickbara).

Var vänlig följ och gilla: