I samband med bloggandet igår så blev jag faktiskt orolig att jag skulle avlida.kista_begravning_a Jag var stressad sen grävningen i källaren när jag satte mig för att blogga. Sen strulade tekniken för mig och då blev jag riktigt stressad, hjärtat rusade i bröstet på mig och jag blev alldeles yr. Ett tag så trodde jag att jag höll på att få ett anfall av nåt slag men efter lite Theralen så mådde jag inte fullt så dåligt.

När jag lugnat mig något så kom ett massivt sockersug över mig, jag brukar kunna hålla emot på dagarna men igår blev jag helt överkörd. Plötsligt stod jag bara och plockade upp glass ur frysboxen. Jag lyckades i varje fall avsluta bloggandet storage_warsoch sen tillbringade jag den knappa timmen fram tills det var dags att åka och hämta ungarna med att titta på ”Storage wars” och äta glass.

När jag klev in i bilen för att åka och hämta pojkarna så började jag må dåligt igen. Ett tag funderade jag på om jag alls kunde köra bil men jag gav mig i varje fall iväg. Jag vet inte om den här andra vågen av obehag berodde på förväntansångests för att pojkarna skulle komma hem och stoja eller på skuldkänslor för all glass jag ätit.

När pojkarna och jag kom hem så mådde jag fortfarande dåligt men jag hade bestämt mig för att försöka träna bort det som jag ibland gör med mitt orosrelaterade illamående. Det kändes dock lite obehagligt att ge mig på att träna när hjärtat kändes lite ”instabilt”. När jag kom in i fårhuset och fick på mig handskarna och musiken började spela så släppte det och jag började må bra igen. Jag orkade inte klocka_detomaso_narbild_aköra så intensivt men det var ändå skönt att få röra mig lite.

Jag har tittat runt på Tradera och ebay efter ett mässingsfärgat fickur som ersättning för det jag inte fick häromdagen. I går så hittade ett hos en klocktillverkare som heter DeTomaso (kopplingen till biltillverkaren med samma namn är att de som tillverkar bil_detomaso_150klockorna köpte rätten till namnet när biltillverkaren gick i konkurs). Jag föll pladask för DeTomasos fickur, trots att det handlar om fabriksnya klockor. Jag gillade formspråket, det mjukt fyrkantiga i kombination med att klockan är öppen så att man kan se urverket. Under gårdagen så kollade jag upp urverket de använder i fickuret och det verkar vara av god kvalitet, inte det där kinesiska skräpet som så många nytillverkade klockor verkar innehålla.

klocka_detomaso_kop_pris_aPriserna på fickuren avskräckte dock, det handlar om nya klockor som kostar ca 1500 kronor om man ska köpa dem direkt på ebay (rekommenderat pris på tillverkarens hemsida är 285 euro). Auktionspriserna verkade dock ligga betydligt lägre så jag letade reda på en lämplig auktion att följa. Det innebar en spännande kväll för mig när jag såg auktionstiden ticka ner och priset ticka upp. När det var 1 minut kvar av auktionen så började priset närma sig min smärtgräns men jag la mitt bud med två ebay_vinnarmeddelandesekunder kvar och lyckades ro hem auktionen utan att slå i det finansiella taket. Under den sista minuten av budgivningen så skenade hjärtat verkligen på mig men det gick ju bra.

Nu får det dock vara slut på mitt klockköpande. Med risk för att låta som enkallare_gravning_20151114 alkoholist som gång på gång tar sig återfall så hävdar jag att det här var sista gången på länge som jag köpte nåt klockrelaterat på Tradera eller ebay.

Idag så grävde jag klart i källaren, eller så klart det kan bli just nu. Vi ska ringa rörmokarna och be att de kommer förbi och tittar på schaktet och betongröret som vi ska ansluta köket till. Jag hoppas att jag slipper gräva mer för det är ett bök, både grävandet och att köra bort jorden med skottkärra. Jag kan bara föreställa mig det arbete de la ner på 1950- och 60-talet när de, för hand, grävde ut hela källaren under huset.

När jag grävde så hittade jag lite blandat skräp bl.a. ett batteri, några kapsyler (av den sort som användes när jag var liten), en tub Kalles kaviar och en spik. Kan de ha druckit öl och ätit kallaren_skrap_20151114kaviarmackor medan de grävde källaren, månntro?

Var vänlig följ och gilla: