Jag fick inte med gårdagens alla tankar och upplevelser i inlägget igår. Jag inleder därför dagens glencheck_oj_nastan_lika_2bloggande med det som inte kom med.

Efter att jag den hittat den svarta hatten på en hylla på Kupan igår så trodde jag att jag också hittade en glencheckrutig kostym (jag vill gärna ha en). På ett rack hängde det en kavaj med ett ljust glencheckmönster och på ett rack lite längre bort hängde ett par byxor i ett liknande mönster. Jag tyckte att mönstren var misstänkt lika varandra så jag tittade lite närmare på plaggen och såg då att båda var från Oscar Jacobson. Då var jag ganska säker på att det var en kostym som delats upp men när jag jämförde mönstren så såg jag att de inte var identiska, även om de var lika.

glencheck_oj_nastan_lika_1

bila_golv_aEfter Kupan så gick jag till Myrorna. Jag gjorde inga fynd där men av nån anledning så började jag tänka på när jag ”kom ut” som kavaj- och slipsbärare. Jag minns inte riktigt vilket år det var men det borde ha varit slutet på 2008 och början på 2009. Jag hade då skaffat mig ett klädintresse men jag var fortfarande lite obekväm med att ha kavaj och slips på mig offentligt eftersom jag ofta kände mig överklädd då (den känslan är sen länge bortnött).

Den perioden så gjorde jag praktik på Myrorna och mina huvudsakliga uppgifter var lokaliserade till lagret men jag gjorde korta inhopp som ”upphängare”/”sorterare” i butiken. Jag mindes hur osäker och obekväm jag kände mig när jag hade kavaj och slips när jag var på lagret men jag vet att jag väldigt gärna ville ha det på mig. Min spirande inställning då, och fasta inställning nu är att jag själv definierar ett plaggs användningsområde. Vill jag ha kavaj när jag jobbar på lagret, eller bilar betong, så är kavaj ett bra plagg för den uppgiften.

johan_faustmann_for_litenNu till dagens händelser. Det var väldigt mycket hatt i morse. Den svarta hatten som jag köpte i går hade dubbla svettband, hatt_faustmann_svettbanddet var det ursprungliga i läder men sen hade nån sytt på ett svettband i tyg utanpå det ordinarie bandet. Jag sprättade bort det extra svettbandet men hatten var fortfarande för liten så jag var tvungen att ta bort det riktiga svettbandet också. Då passade den. Det extra svettbandet i tyg satte jag i Akubrahatten som jag johan_faustmann_lagomköpte tidigare i veckan. Tygbandet tog inte mer plats än att hatten ändå passade mig.hatt_akubra_svettband Jag hade lika gärna kunnat sätta tillbaka tygbandet i den svarta hatten men jag tänkte att eventuella svettfläckar syns bättre på en ljus hatt.

Efter hattarna så gick jag ut och fotograferade byggarna som säkrade plåtar på logtaket. När jag tidigare i veckan pratade med försäkringsbolaget om de två plåtar som höll på att släppa så sa logtak_skylift_helajag också att det var flera plåtar som hade börjat släppa men ännu inte lyft lika mycket som de två som jag bloggade om. Handläggaren på försäkringsbolaget sa då att de tog kostnaden (givetvis med självrisk) för att säkra hela logtaket. Därför har byggarna varit här med en skylift idag och skruvat fast takplåtar. Jätteskönt att det är gjort och att Länsförsäkringar tog kostnaden.logtak_skylift_detalj

 

 

 

 

 

 

Efter fotograferingen så gav jag mig på att börja gräva i källaren så att rörmokarna ska kunna ansluta det nya kallare_gravning_tidigt_lera_20151113köket med den befintliga avloppsledningen. Grävningen blev mycket strängare än jag förväntat mig. Fram till idag så har jag tänkt fel om längden på sträckan som skulle grävas, 0,5 meter blev 1,5 meter. Det är ju ingen hisnande sträcka men om jorden man gräver i består av hårt packad lera så är det faktiskt ganska krävande. Jag hann och orkade inte kallare_gravning_massor_20151113gräva klart eftersom jag är tvungen att köra undan den jord jag skyfflat upp för att kunna gräva vidare. Även om undankörningen är okomplicerad så kräver den ändå att jag skruvar loss den skiva som byggarna satt över ingången till källaren (eftersom källardörren ska bytas). Den arbetsinsatsen var mer än jag mäktade med idag, jag kom i varje fall så långt att jag hittade avloppsröret. Jag får jobba vidare med källaren i helgen.

kallare_schakt_ror_20151113_2

Var vänlig följ och gilla: