Natten till idag så vaknade jag av en mardröm som handlade om att jag blivit orosanmäld till Socialförvaltningen på grund av gårdagens blogginlägg. Väldigt obehagligt och efter mardrömmen så var jag ganska sverige_inför_granskontroll_20151112uppvarvad. Av nån anledning så började jag då att tänka på flyktingkrisen och den europeiska och svenska debatten om hur krisen ska hanteras. Jag hade läst om beslutet att införa gränskontrollerna precis innan jag gick och la mig igår men då lyckades jag slå ifrån mig frustration och ilska. I natt lyckades jag inte med det så det blev några vakna timmar i natt.

Jag hade tänkt att det skulle ligga ett fickur_molnija_annonsmässingsfärgat fickur i brevlådan idag. Jag har ju visserligen redan ett sånt, det jag ärvt efter farfar men jag kände att jag behövde ett till. Orsaken till det är att jag förra veckan höll på att tappa farfars klocka i golvet. Jag fick precis fram foton så att det landade lite mjukt men jag blev alldeles kallsvettig efteråt. Jag tror att mitt nyupptäckta klockintresse och klockanvändande är här för att stanna och då vill jag ha ett mässingsfärgat fickur som jag kan använda till vardags utan att det är hela världen om det skulle få sig en smäll och bli lite skadat. Jag köpte därför ett sånt fickur på Tradera, det är sovjetiskt och av märket Molnija. De tillverkade fick- och ak47armbandsur till fickur_molniljaden sovjetiska armén så jag tänkte att det borde vara robusta grejor, kanske klockvärldens svar på AK47:an.

Tillbaka till det förväntade mässingsfärgade uret i posten. Det låg mycket riktigt en försändelse i brevlådan men den innehöll en silverfärgad klocka! Jag tittade noga på bilderna i annonsen (den översta klockan) och var säker på att jag bjöd på ett mässingsfärgat fickur.

Jag märkte dock att även mitt foto av klockan fick ett litet ”mässingsskimmer” över sig. Jag får väl ge mig på att försöka sälja ett avstovelknekt_ihopfallbart mina två silverfärgade fickur på Tradera.

Idag så har jag haft en hopfällbar stövelknekt med mig i portföljen. Orsaken till det är att jag haft mina svarta boots på mig och de får jag inte av mig utan en stövelknekt. Vanligtvis behöver jag inte ta av mig bootsen under dagen men om jag på mina rundor i secondhandbutikerna hittar några spännande skor så vill jag kunna prova dem. Eftersom jag redan i morse visste att jag skulle gå inom Kupan och Myrorna så tog jag det säkra före det osäkra och tog med mig en stövelknekt hemifrån. johan_lila_orange_20151112Utöver de svarta bootsen så hade jag en grå kostym med en udda väst i Donegaltweed, lila skjorta och accessoarer i orange (inklusive klockan från igår).

Jag köpte ännu en för liten hatt idag,hatt_faustmann_1 den här gången var det en svart Faustmann. Jag ska sprätta bort svettbandet i morgon och jag hoppas att den ska passa eftersom jag verkligen gillar modellen. Jag är väldigt svag för cowboynyanserna i hatten och den tårformade toppen på kronan.hatt_faustmann_tarform

Såg ni första avsnittet av ”Jills veranda”? Om inte så gör det, mycket bra musik. Det var faktiskt en del från min spellista här på bloggen. Billy Joe Shaver, som spelade en framträdande roll i programmet, är en av mina favoriter och jag har tidigare bloggat om honom och hans låtIf you don´t love Jesus – go to hell”. Han har gjort en hel del andra låtar som är både bättre och mindre kontroversiella, t.ex.

Georgia on a fast train

I´m just an old chunk of coal

Var vänlig följ och gilla: