Vi har haft ett par dagar med härligt väder, kalla nätter men solenfarhushagen_sol_20170215 har värmt på dagarna. Idag blev det dock ett rejält väderomslag, när jag gick med killarna till skolbussen i morse så var det minusgrader men trots det så började det regna. Föga förvånande blev det snorhalt. Halkan gjorde att jag la om min plan för dagen och bestämde mig för att åka in till praktiken på eftermiddagen istället för på morgonen. Jag ville helt enkelt inte ge mig ut i trafiken även fast jag skulle ha åkt buss större delen av sträckan – även bussar kan ju köra i diket.svt_snorhalt_a

I går så jobbade jag på ganska bra med att lava ved, högen har krympt ordentligt nu men det återstår ved_lavat_20170215ändå mycket att stapla. Jag tror dock inte att vi kan lava allt nu eftersom det finns en hel del gammal ved kvar och vi måste använda den innan det finns tillräckligt med plats för den nya veden. Det är ändå väldigt skönt att ha kommit igång med veden ochjohan_pipa_eld_vedbacken slippa ha den hängandes över mig.

Under förmiddagen i går så tog jag en paus i arbetet och tände en liten eld och satt där och filosoferade medan jag rökte en pipa. Härligt. Jag passade också på att fota snödropparna som börjat slå ut.snodroppar_20170215_2I går testade jag också att släppa ut fåren och till min lättnad gick det bra. Jag hade både digital- och far_skalgropshagen_20170215videokameran med mig när jag släppte ut dem, allt för att kunna dokumentera den knäppa tackan om hon hittade på nåt men hon höll sig med sina kompisar. Jag hoppas att hennes sinnesförvirring släppt nu och att hon lagt av med sina utbrytningar.

Var vänlig följ och gilla: