För några dagar sen var det snorhalt och sen ersattes det snorhala av en ärtsoppstjock dimma för att i morse bli både snorhalt och dimmigt. Typiskt halländskt väder med andra ord. Dimman, både igår och idag, har verkligen varit av Lützen-kaliber, det framgår nog av bilderna nedan. Det första fotot är taget när jag ska köra på motorvägen i Getinge och det andra kortet är taget inne i Halmstad, vid Nissan. Jag var på den östra sidan av ån och fotade västerut mot slottet.dimma_motorvagendimma_slottetI morse så var det frostgrader och dimmigt så det var ett ispansar på det mesta. Jag tog några bilder på nedisat fjolårsgräs. Obs – det kommer mer text efter de nedisade bilderna.nedisat_gras_1nedisat_gras_2nedisat_gras_3nedisad_gras_5Hustrun och jag har jobbat vidare med veden och jag tycker vi har kommit riktigt långt. Jag tror aldrigkaninhal_aker att vi fått veden lavad så här tidigt. När den färdigklyvda veden är på plats så kan jag återgå till att såga och klyva själv, det arbetet blir betydligt mera lustfyllt när vi redan har det mesta av veden staplad.

I eftermiddags så slet vi oss från veden och körde en sväng med Pirana. På en av stubbåkrarna vi var på så har några kaniner grävt ner sig riktigt ordentligt. Hålen är stora och verkar riktigt djupa men eftersom skiftet ska vårplöjas så får nog kaninerna flytta på sig ganska snart.

Några som inte behöver flytta på sig om de inte vill är fåren. De har börjat lägga sig på högen i hagen och där ligger de säkert även om hästarna rejsar och har sig.far_ligger_kulle

Var vänlig följ och gilla: