Jag har haft ångest större delen av dagen idag. Det började i morse och har sen inte släppt. Jag har gjort roliga saker, varit på Socialförvaltningen och ätit lunch med en kompis men det har inte hjälpt. Ångesten finns där i bakgrunden hela tiden. Så fort jag tappar fokus på det jag sysslar med (det är min vanligaste ångesthanteringsstrategi – att hålla mig sysselsatt) så blossar den upp. Ångesten är ganska kraftig, jag blir tung och matt i kroppen och även lätt illamående. När det blir såna här dagar med oförklarlig ångest är det jobbigt. Det känns hopplöst, jag vet inte vad orsaken är, jag vet inte vad jag ska göra.

Lunchen bjöd i varje fall på en överraskning. Stora Torg var fullt med marknadsstånd där de sålde mat, delikatesser och godis från olika länder. Jag åt en baskisk kycklinggryta med potatis till. Gott! Det fanns ett stånd som bara sålde brittisk fudge. Hade de inte haft en bild av QEII hängandes så hade jag nog köpt lite till min fru. sex_pistols_a

Idag köpte jag ett mönster till de byxor jag ska sy. Jag hittade inga med den höga midja jag ville ha men jag fick tag på ett mönster som såg bra ut i varje fall. Jag köpte också lite knappar till en väst jag sydde i våras. Det jag gjorde var att jag sydde om en kavaj med för korta ärmar till en väst. Det är mer jobb med det än man kan tro. Kavajen hade bara två knappar så västen fick det med men jag vill ha lite högre knäppning. Vi får se om jag lyckas få dit ett tredje knapphål.

Eftersom det var torsdag så innehöll eftermiddagen ett besök hos terapeuten. Mycket prat om ångest. Hon föreslog, återigen, fler strategier än att bara ”bita ihop och jobba på” för att motverka ångest som idag. Jag ska testa, igen, och så får vi se. Jag är ganska bra på den teoretiska biten av terapin men jag har svårt att tillämpa den i “skarpt läge”.

Dagen avslutades framför TV:n. Min fru och jag håller på att titta oss igenom TV-serien ”Vita huset” som visades för ca 10 år sen. Vi är inne på säsong 6 nu och har bara säsong 7 kvar. Eftersom det är drygt 20 avsnitt på en säsong så tar det lite tid att titta igenom hela serien. vita_huset_6_a_2

Var vänlig följ och gilla: