Vi har äntligen fått lite vinter i Halland! I förrgår snöade det och nu har vi fått vintertemperaturer. Idag är det mulet och lite ruggigt medan det i går var strålande solsken och då passade jag på att fota lite. De kort som blev bäst var två på Pirana, även om några andra var helt ok. Den första Piranabilden nedan är mest rolig medan den andra innehåller lite mer substans. Jag gillar den eftersom min hand, som klappar henne på mulen samtidigt som jag fotar, syns så bra. Det finns också ett oändligt djup i hennes öga.Vi har äntligen kommit till skott 🙂 med att avliva Sid. Vår ordinarie slaktare är sjuk så det slutade med att en granne fick komma och skjuta Sid med ett salongsgevär (jag höll fast honom i hornen), och det gick det med. Tyvärr innebar frånvaron av riktig slaktare att både köttet och skinnet gick till spillo, vi klarar inte av att ta vara på det på egen hand utan hela baggen skickades på destruktion. I går, och större delen av idag, låg han på gårdsplanen och såg makaber ut i väntan på att Lantbrukstjänst skulle komma och hämta honom. Vilket de gjorde sent i eftermiddags.

På pipfronten kan jag berätta att jag fått tag på bivax (blandat med lite rapsolja) som jag ska smörja in min sjöskumspipa med så att den mörknar och blir bärnstensfärgad lite fortare. Med tanke på hur sällan jag röker den så kommer det nog ändå ta ett tag innan färgförändringen blir tydlig. Från pipvärlden kan jag också förmedla att där råder sorg eftersom Dunhill har bestämt att de ska upphöra med all produktion av piptobak, den sägs inte längre vara lönsam. Det är länge sen Dunhill själv tillverkade den tobak som sålts under deras namn, tillverkningen har skett i Danmark av Scandinavian tobacco group (STG), men nu ska STG inte få fortsätta med licenstillverkningen och ingen annan får ta över den. Jag har förstått att Dunhill är ett ikoniskt märke när det gäller pipor och tobak så att de försvinner är en stor händelse och det hamstras Dunhilltobak runt om i världen nu. Jag har en YouTube-bekant som köpt på sig tio kilo Dunhilltobak (i 50 grams burkar) och jag är övertygad om att det finns de som lagt undan betydligt mer än så. Själv har jag en burk på 50 gram liggandes i min “tobakskällare” men den låg där långt innan det blev klart att Dunhill skulle släppa sin piptobak.

Dagens stund med pipan var inledningsvis lite kylig, det var som sagt var en rå och fuktig kyla idag, men jag rådde bot på det genom att lägga rejält med ved på elden (även om lågorna är beskedliga på fotot).

Var vänlig följ och gilla: