Jag hade återigen svårt att somna i går, nu är det tredje veckan på raken som jag har insomningsproblem natten mellan söndag och måndag. Det har varit samma visa alla tre veckorna, jag lägger mig, somnar, sover en kort stund och vaknar sen klarvaken med kroppen full av oro. Alla gångerna har jag zolpidem_tablettförsökt lösa problemet genom att äta glass framför datorn, natten till idag så tog jag även en andra insomningstablett. Eftersom jag vet att jag blir stressad av att ligga och vänta på att tabletten ska verka så tog jag den och satt kvar och käkade mer glass medan jag surfade runt och tittade på klockor på Tradera och brittiska ebayebay_logga. Det kan vara ett riskabelt beteende eftersom insomningstabletten, när den väl börjar verka, försämrar mitt omdöme och risken finns att jag köper nåt som jag inte borde. Det inträffade inte i går men för flera år sen så hände det vid några tillfällen att jag i liknande situationer satte mig och mejlade tillsnickers_o_fudge folk för att sen inte komma ihåg det dagen efter.

Den enda negativa effekten insomningstabletten hade i natt var ett stort sockersug som gjorde att jag, av godispapprerna att döma, avslutade mitt glassfrosseri med en Snickers och lite fudge. Det låg också en ensam lasagneplatta på köksbordet i morse men hur den hamnat där vet jag inte riktigt. Jag misstänker att jag lyft ner paket med lasagne i min jakt på socker och så har plattan åkt ur. Jag Klocka_ebay_lila_ahoppas i varje fall att det var vad som hände.

Nåt som definitivt hände i går, men som inte hade nåt med mina insomningsproblem att göra, var att jag köpte en klocka på ebay. Jag hade tidigare lagt ett bud på den och vid 22.30 gick tiden ut och jag vann budgivningen. Klockan i fråga är en mekanisk sak av märket HMT (som står för Hindustan Machine Tools Ltd). Jag har uppmärksammat HMT (som inte längre klocka_royal_oaktillverkar klockor) när jag under veckan surfat runt på Tradera och andra ställen och kikat på klockor . På Tradera så kostar HMT-klockorna 200-300 kronor plus frakt medan de på ebay ligger på 50-150 kronor inklusive frakt. Nackdelen är att ebayklockorna skickas från Indien så de har längre leveranstid men det kan jag leva med. HMT-klockorna säljs med armband så det finns inga ”dolda” kostnader hos dem. Av vad jag har kunnat utläsa på nätet så håller HMT en anständig kvalitet, de spelar inte i samma liga som Rolex, Audemars Piguet eller IWC men priset är ju inte på deras nivåer heller (Audemars Piguetklockan på bilden går lös på ca 48 000 euro). Onödigt vetande om HMT är att de använt sig av ett äldre urverk, 0231, som de tillverkat på licens från Citizen.

Det jag gillar med HMT-klockorna, förutom att det är lite kul att de är indiska, är att de finns i käcka färger. De är lite som Swatch klockor_swatch_manga_apå det sättet. Jag har sett på nätet attrivning_elkontakter_2 klocksamlare varnar för att det inte är originalfärger utan att urtavlan målats om i efterhand. Det sänker samlarvärdet men det påverkar inte bruksvärdet för mig.

Det blev lite av ett västgötaklimax på byggstarten av nya köket – byggarna kom inte idag! De kommer i morgon (förhoppningsvis). Det gjorde inte så mycket eftersom vi då hann fixa det sista. Elektrikern har dock varit här rivning_elkontakter_bortaoch kopplat bort elen i rummet som ska bli kök. Nåt som jag tycker är lite fascinerande är att det rummet luktar annorlunda nu när alla möbler är bortplockade. Nu luktar det som när vi flyttade in, det är en lukt som jag förknippar med renovering och spänningen i att flytta in ett eget hus.matrum_tomt

Jag hade tänkt att träna lite i förmiddags men jag blev sen och eftersom jag avskyr att vara stressad när jag tränar så ägnade jag mig i stället åt att prova kläder inför för dagen. Jag testade tre utstyrslar baserade på två olika kavajer (tyvärr blev bilderna med den mörka kavajen lite mörka och korniga).

johan_klader_20151019_1b johan_klader_20151019_2bjohan_klader_20151019_3b

Jag tycker att den bruna utstyrseln var snyggast men jag valde den med de röda byxorna. Det är KSSS-varning på den, tack och lov har jag ingen skepparmössa….ksss_logga

Var vänlig följ och gilla: