Röjningsstressen igår gjorde att jag inte orkade vara uppe på kvällen utan gick och la mig redan vid kjol_ms_aklocka_519-tiden. Det kändes inte riktigt ok att lägga mig så tidigt, särskilt som vi hade en kompis på besök. Jag vet att hon hade full förståelse för att jag inte orkade mer igår men jag kände mig ändå oartig och asocial. Fördelen med att somna vid det klockslaget är att jag idag kunde vakna 05.00 och vara pigg. Det gjorde att jag ostörd kunde ägna mig åt att sy i nästan två timmar i morse.

Jag har inte haft nåt syprojekt på ett par månader men plötsligt så har jag dragit igång två stycken samtidigt. Jag håller dels på att sy om den här kavaj_stjames_armkjolen till en väst och dels länga ärmarna (med ca 2,5 cm) på en dubbelknäppt kavaj. I morse så jobbade jag med kavajen, tyvärr kom jag mig inte för att ta fram kameran förrän jag kommit en bit på väg, så utgångsläget blev aldrig dokumenterat. Jag är inte klar med ärmarna men jag kom en bra bit på väg. Det som återstår är att skarva och fästa fodret och sy fastmarken_st_jamess_loro_p knapparna. Sen, voilá, så har jag en egen dubbelknäppt kavaj sydd för St. James´s i Göteborg johan_kavaj_stjames_armav tyg från Loro Piana.

Under helgen så har jag blivit oerhört frustrerad när jag följt Moderaternas partistämma. De lägger sig jubeatrice_ask_a platt för SD och förefaller försöka vinna väljarna genom att vara gun_hellsvik_aSD-light. Det känns som att M-ledningen sviker sina egna värderingar och bara vänder kappan efter vinden. Beatrice Ask verkar dessutom sikta på årets ”Gun Hellsvikpris för bristande på medmänsklighet” med sitt uttalande om att tiggeriet bör förbjudas eftersom det kan orsaka ordningsstörning om tiggare blir osams om vem som ska tigga var. Hur stort är det problemet egentligen och finns det inte redan lagar som förbjuder slagsmål på allmän plats? Ska ni förbjuda tiggeri så kom åtminstone med seriösa argument! Folk som letar flaskor att panta kan ju bli osams om vem som ska kolla vilken papperskorg, ska vi därför förbjuda pantning? matrum_tomt_20151018Helpantat eller hur? 🙂

Röjningen inför rivningsstarten har gått framåt under dagen men tyvärr har vi inte fått undan allt ännu. Det återstår en bokhylla med lite pärmar, några kartonger och lite löst bråte. Hustrun säger att hon ska ta det i kväll, annars får viguinness_overhopad försöka ta resten innan byggarna kommer i morgon. Jag har försökt fångat min känsla gällande röjning just nu med bilden till höger. Förtvivlad och med grejor överallt.

Dessutom har äppelträden inte tagit nån hänsyn till att vi haft fullt upp i helgen. De har fortsatt att släppa ifrån sig en strid ström faglar_applen_20151018av frukt som vi inte hunnit plocka upp. Koltrastarna och stararna är dock nöjda.

 

 

 

 

 

 

Jag avslutar med en dagsaktuell bild. HBK-AIK, 0-1 självmål i 94:e minuten! Som Gnagare så har jag bara två saker att tillägga:

  • Maka på er Norrköping, med sånt flyt tar vi guldet!
  • Heja Falkenberg!

aik_halmstad

Var vänlig följ och gilla: