Internet krånglade i går kväll så torsdagens inlägg kommer fredag förmiddag istället. Jag hade en bra dag i går, åtminstone större delen av dagen. Jag var på Socialförvaltningen på förmiddagen och det var som vanligt väldigt roligt. De verkar nöjda med mig och jag fick beröm för ett förslag jag förde fram förra veckan och som de nu ska försöka implementera. En sak bekymrar mig dock – jag har ingen aning om att jag förde fram ett förslag förra veckan. Jag pratade en del med delar av personalen men jag upplevde att jag mest lyssnade och kom med nån strökommentar. Tydligen sa jag nåt konstruktivt i varje fall. Jag åt lunch på förvaltningen, att sitta i ett personalrum och äta lunch ger trevliga ”tillbaka på jobbet”-vibbar.

Utöver sjukpenningen från Försäkringskassan så får jag pengar från Alecta, som är ett bolag som förvaltar tjänstepensioner. Jag vet inte riktigt varför jag får pengarna men det är via nån form av försäkring som jag har genom WSP, eller möjligen facket. Jag har inte frågat så mycket, jag är bara glad att pengarna kommer varje månad. Den här månaden har de dock inte kommit så jag har oroat mig för att nån, någonstans, har fattat ett beslut som innebär att jag inte ska få pengarna mer. Jag ringde i varje fall Alecta och till min glädje så var det ett ”tekniskt fel” som gjorde att pengarna inte betalats ut. Så fort de löst felet så får jag pengarna. Ångestnivån sjönk kraftigt efter det beskedet.

Tiden mellan Socialförvaltningen och min terapeut tillbringade jag på Myrorna och Emmaus. Det blev inget handlat på Myrorna. Det blev det däremot på Emmaus. Jag köpte tre slipsar och två västar där.vastar_o_slipsar_a Av två av slipsarna (de färgglada) ska jag sy bröstnäsdukar. En bröstnäsduk i siden kostar minst 200-300 kr men en fin sidenslips kan jag få för 20 kr på Emmaus (och ibland för 1 kr på Röda korset). Sprättar man upp slipsen, klipper av den en bit upp och fållar kanterna så har man en snygg bröstnäsduk. Den är kanske inte riktigt lika snygg och välsydd som en från t.ex. Drakes men eftersom jag bara har den nerstoppad i bröstfickan på kavajen så att en liten del sticker upp spelar det inte så stor roll för mig. Av den del som blir över av slipsen kan man enkelt sy en fluga.

Jag har inte använt bröstnäsduk så länge. Jag har tänkt på att börja använda det sen min fru fyllde 40 för två år sen men det är först i år jag börjat. Det som fick mig att börja tänka på det var att en av gästerna på 40-årsfesten såg så väldigt ”rätt” ut med sin kavaj och bröstnäsduk. Han har ingen aning om att han inspirerat mig. Jag äter ofta lunch med hans fru, en arbetskamrat till mig, men jag har aldrig berättat om min ”aha-upplevelse” för henne.

En av västarna jag köpte var en del av en tredelad kostym som de sålde i delar. Jag tycker egentligen att det är ett helgerån att ”stycka upp” en kostym och sälja den så. Det är lite som det Gordon Gecko gör i ”Wall Street”, köpa företag billigt och sälja delarna för mer än man betalade för hela företaget Kostymkavajen var på tok för kort i ärmarna och byxorna för korta i benen så jag sköt moralen åt sidan och köpte bara västen.

Jag tyckte jag gjorde fynd på Emmaus. Det i kombination med den positiva känslan från Socialförvaltningen och beskedet från Alecta gjorde att jag kände mig väldigt uppåt när jag promenerade vidare mot psyk och min terapeut. Jag var lite euforisk, lite ”high on life”. En som inte är ”high-on-life” är den här killen.mus_i_falla_a Han är säsongens första fångst inomhus. På samma sätt som att börja elda i pannan är ett säkert hösttecken är det faktum att mössen kommer in ett tecken på att nu vankas kallare tider. Jag kände mig lite som musen på fotot efter terapin. Jag var helt slut. Vi pratade inte om nåt som var jobbigare än vanligt men jag blev väldigt trött och nedstämd. Jag försökte motverka det genom att tröstäta en massa choklad men det hjälpte inte. Efter maten så plockade jag fram symaskinen och sydde lite. Det hjälpte däremot. Jag brukar inte vara så noggrann när jag syr, bara det funkar är det ok. Jag kan bjuda på att det ibland ser lite hemmagjort ut. Igår kväll var jag dock noggrann och pillade en del med detaljer som jag annars brukar hoppa över. Det kändes riktigt bra att göra det ordentligt.

Var vänlig följ och gilla: