Förra veckan såg pojkarna och jag färdigt ”Band of brothers” och den gjorde mig sugen på att se ”The Pacific”, som är en liknande serie fast den utspelar sig under striderna i Stilla havet. Jag tänkte för mig själv att jag skulle leta efter dvdboxen när jag är på secondhandbutiker men jag hade inga riktiga förhoppningar om att hitta den. ”Band of brothers”-avsnitt (dock inte hela boxen) hade jag sett ibland när jag gått mina runder men jag har aldrig sett skymten av ”The Pacific”. Inte förrän i tisdags när jag var på Kupan, då fanns hela serien i en box där så jag högg den direkt. Killarna och jag har redan börjat titta på den och jag kan konstatera att ”The Pacific” är brutalare än ”Band of brothers” men det är nog en återspegling av att striderna i Stilla havet faktiskt var hårdare och mer skoningslösa än de i Europa.

Det hände nåt lite kul när sönerna och jag tittade på det andra avsnittet av ”The Pacific” igår. Plötsligt kliver ett befäl in i bilden, rökandes en pipa, och då säger 9-åringen ”En pipa. Honom gillar vi!” Min piprökningen har uppenbarligen präglat sonen, egentligen är det väl dåligt att ge honom en positiv bild av tobak men jag kunde inte låta bli att le stort när han sa det.

Både i går och idag har vi haft fantastiska höstdagar. Jag har försökt fota dem lite men resultatet har inte blivit så bra som jag önskat men några av mina höstbilder kommer dock nedan.

Var vänlig följ och gilla: