Idag gick min löpmentor Bosse i mål i 6-dagarsloppet, jag och familjen var där och hejade på honom. Han mäktade med 462,4 kilometer och det är nytt svenskt rekord i hans åldersklass (det gamla slog han redan i går). Prestationen firade han med en öl medan han väntade på att arrangörerna skulle mäta upp de sista metrarna han sprungit. Tilläggas bör också att han gör sista året i M75, nästa år springer han i M80 vilket gör hans bedrift än större. Nån som möjliggjort Bosses bedrift är hans fru Rosie som servat honom under hela loppet. När han varit vaken så har hon varit detsamma så hon har bara sovit de få timmar Bosse vilat – även hon har gjort en kämpainsats!När jag var nere och hejade på Bosse i går så passade jag på att svänga inom Heberleins chark och köpa lite korv. De har intressanta korvar och jag köpte med mig några ölkorvsliknande skapelser, en bit salami och några grillkorvar. Ölkorvarna var väl inga höjdare, mer intressanta i smaken än goda. Jag upptäckte också att den ena sortens grillkorv hade ett passerat Bäst före datum så jag kan inte säga att jag är särskilt imponerad av Heberleins, jag föredrar våra halländska lokala charkbutiker. Vad det gäller den gamla korven så har jag kontaktat butiken och har fått pengarna tillbaka.

Igår promenerade Sigge och jag på stubbåkrar och det gillade han – som han sprang! Han tyckte också att kaninhålen vi hittade var spännande. För att inte tala om haren och rådjuret vi skrämde upp. När vi träffade på haren så var han lös och jag fick inte stopp på honom förrän han insåg att haren var snabbare. Vid rådjursmötet var han kopplad.

Igår kväll inträffade nåt som inte händer så ofta, jag rökte en pipa som jag inte gjort själv och pipan var dessutom rak (jag föredrar vanligtvis böjda pipor). Av nån anledning så fick jag lust att röka den pipan i går och då blev det så. Pipan är inte ens färdig. Jag fick den av en pipmakare för flera år sen för att jag skulle få prova på att jobba med briarrot (det vanligaste pipmaterialet). Jag har jobbat lite på den men låtit den förbli oavslutad. Den fungerar alldeles ypperligt att röka i som den är.Till sist ett grattis till Sigge som fyller ett idag!

Var vänlig följ och gilla: