Tröttheten jag klagade över i mitt förra blogginlägg är fortfarande kvar trots att jag dragit ner på sovandet men det kanske tar längre tid än några dagar att ställa om. I helgen tyckte jag att det var riktigt illa, det kändes som om jag ständigt gick och bar på en stor ryggsäck fylld med sten, det var en kamp bara att klara av de dagliga sysslorna. Att det börjat ljusna tidigare, och mörkna senare, på morgnar och kvällar gör det dock lite lättare att orka ut och se till djuren och tända i pannan.

Apropå får och hästar så har baggen, O´Malley, börjat intressera sig för hästarna på ett sätt han inte gjort tidigare. Häromdagen när jag var i fårhuset så var alla tackorna inomhus men O´Malley var ute med hästarna. Det såg ut som att han försökte nosa dem i rumpan och medan Pirana stoiskt uthärdade uppvaktningen så ilsknade Brynja till och sa ifrån.Jag har fått en pipa och lite tobak i posten. Det var en av mina YouTubevänner som såg min video där jag visade upp min ekpipa som inspirerats av Savinellis 320 (skrev om ekpipan i mitten på januari) och han tyckte jag skulle ha en 320 så han skickade en, han skickade även med lite tobak. Paketet, som var en gåva, fastnade dock i Postnords och tullens nät för inkrävande av moms på varor som beställts utanför EU så jag var tvungen att betala drygt 100 kronor i moms för att få ut det. Eftersom det här var en gåva så borde jag inte ha behövt betala nån moms alls men eftersom jag visste att paketet innehöll tobak som borde ha beskattats (vilket blivit betydligt mer än 100 kronor) så tjafsade jag inte med Postnord och tullen.

Det händer ju ibland att jag beställer, eller får, tobak från utlandet och ”missar” att betala tobaksskatt för den men i den frågan resonerar jag dock på samma sätt som Euskefeurat i sin sång ”Ge dom vad dom tål!

”man kanske nån gång har befattat
sig med brännvin som var obeskattat
har det aldrig gått till överdrift
Det hände men det var sällan
För annars var jag samvetsgrann
Har alltid gjort så gott jag kan”

I paketet fanns också några golfpeggar, tänkta att användas som pipstoppare. Jag gav dock peggarna till sonen som genast använde dem i sitt varmlimmande.Till sist några avslutande bilder.

Var vänlig följ och gilla: