Det var länge sen jag behövde inleda en dag med att plocka undan tomma ölflaskor från kvällen innan men i morse inträffade det. I går kväll så tillbringade jag ett par väldigt trevliga timmar i Drängkammaren/kontoret tillsammans med han som rökt rådjursfiolerna åt oss. Vi drack öl, åt rådjurskött och tjabbade. Det konsumerades inga kopiösa mängder öl men det blev ett par flaskor per skalle och det är mycket för mig, senast jag drack en öl var nog i midsomras. Det behövdes dock nåt att släcka törsten med igår eftersom det rökta köttet var ganska salt.

Törsten från i går har inte avtagit, jag har druckit vatten och kaffe hela förmiddagen idag. När jag i 15-års åldern började festdricka så fick jag vid nåt tillfälle höra från pappa att ”efter dryckenskap kommer törst” men dagens törst beror nog inte på ölen jag drack i går utan på att jag saltade köttet lite väl kraftigt.

Efter att vi ätit igår så tände jag en pipa men det var egentligen rätt meningslöst eftersom köttsmaken fullständigt tog död på smaken av tobaken. Jag rökte dock klart pipan bara för att det var trivsamt att göra det.

Innan den sociala samvaron i går så tog jag mig samman och nackade våra två kvarvarande fjäderfän. Jag gjorde som senast och lät liken ligga kvar på marken och precis som då var nån framme och käkade på dem. Den här gången flyttade denne någon också på kropparna, i morse låg tuppen ute på gräsmattan och hönan var helt försvunnen.

Dagens stora händelse är att äldsta sonen fyller elva idag. Han har verkligen sett fram emot sin födelsedag och han var väldigt nöjd efter att ha öppnat sina paket. Dagens näst största händelse berör bara hustrun och mig och den har ännu inte inträffat. I eftermiddag så ska vi åka upp till Göteborg och titta på Jill Johnsons krogshow. Vi har sett Jill tidigare men då har det varit mer renodlade konserter men idag så tror jag att det blir en lite Las Vegas-inspirerad föreställning.

Var vänlig följ och gilla: