Gårdagen gick tyvärr i stressens tecken. Dagen började visserligen bra med lite (med betoning på lite) utomhusarbete i form av beskärning av kastanjerna på gårdsplanen. Orsaken till beskärningen var att de skulle komma hit och tömma vår trekammarbrunn och förra året så klagade chauffören på att grenarna skrapade i hans bil. Beskärningen gick bra, mycket på grund av att jag hittade en del gamla beskärningsredskap liggandes i magasinet. Jag hade för mig att jag sett de där men jag var inte säker när jag gick ut och letade. Himla bra att de förra ägarna lät grejorna ligga kvar.

Slambilen kom nån timme senare men tyvärr kom han precis när jag skulle iväg in till Halmstad så hans ankomst försenade mig. Jag blev ännu mer sen av att bilen krånglade när jag körde ut på motorvägen. Krånglet bestod av kraftiga vibrationer i ratten och jag misstänkte genast att det på nåt sätt hängde ihop med gårdagens däckbyte. Efterdragning? Balansering? Vibrationerna gjorde att jag körde av E6:an i Kvibille och tog gamla vägen in till Halmstad. Tyvärr fortsatte skakningarna, de rent av tilltog (även fast jag sänkte farten) ju närmare stan jag kom. Jag tog mig i varje fall till Socialförvaltningen för en lunch med en av mina gamla ”kollegor”. Lunchen var trevlig men det visade sig att ett gäng från mitt jobb på WSP åt på samma restaurang och även om det var roligt att se dem igen så kom den gamla klumpen i magen från min tid där tillbaka när jag såg dem. Lunchen smakade dock gott och efteråt så följde jag med upp till Soc och satt och tjabbade en stund i fikarummet.

Innan jag påbörjade hemfärden plockade jag fram fälgkorset ur bagageutrymmet och efterdrog hjulmuttrarna. När jag kom till höger framhjul så visade det sig att muttrarna där var ganska lösa, antingen hade jag missat att dra dem ordentligt eller så hade de skruvat upp sig själva. Med efterdragna muttrar körde jag, vibrationsfritt, hem igen.

Väl hemma så satte jag mig med pipan och spelade in en pipvideo på temat hattar. Det var nog den aktivitet under gårdagen som flöt bäst och som jag hade mest nöje av.

Efter en stund (typ 90 minuter) av pipro så var det dags att hämta den ena sonen på fritids och den andra på tennisträningen. På väg hem pep vi också inom Konsum för att handla mjölk, pojkarna dricker mjölk som kalvar. Hemma igen så hann jag precis säga Hej! och Hej då! till hustrun innan hon stack iväg till sin dansträning. Själv stack jag ut i regnet och mörkret för att hämta in Pirana. Efter det så satte jag mig en stund och slösurfade på datorn innan det var dags att laga kvällsmat – torskrygg och potatis.

Efter maten, som blev ganska sen, skulle pojkarna i säng. Ibland är det svårt att få dem att släppa det ständiga pratet om spel för att få dem att i stället fokusera på tandborstning och övriga kvällsbestyr. I går var det en sån kväll.

Lagom till att hustrun kom hem från dansen gick jag ut och satte mig för att varva ner med en pipa. Jag försöker att inte röka mer än en pipa om dagen men efter det stora antalet stresspåslag under dagen så behövde jag verkligen sitta med min pipa en stund på kvällen. Alternativet hade varit rejäl dos Theralen och en Oxascand och det blir jag bara trött och dum (som i korkad) av.

Idag har det varit betydligt mindre stressigt. Jag har städat lite, hämtat svärmor vid tåget och suttit med en pipa vid en eld i skogen. Jag fick dock ingen ordning på eldandet idag, det blev mycket rök och lite eld. Jag misstänker att jag i dag fick i mig mer hälsovådliga ämnen från brasans rök än från pipans.

I samband med att jag hämtade svärmor så gjorde jag också ett av mina sällsynta besök på Bolaget. Jag hoppas få sällskap när jag röker min pipa i morgon kväll och vill ha lite att bjuda på. Han som ska komma är han som röker fårfiolerna åt oss och han räknar med att ha de färdigrökta fiolerna med sig när han kommer. Jag vill vara tydlig med att jag inte räknar med att vi dricker upp allt i kassen.

Det har blivit väldigt mycket pipor och lite kläder här på bloggen den sista tiden så för att visa att jag inte har tappat mitt klädintresse kommer en bild på mig i gårdagens utstyrsel. Jag tyckte jag såg ganska brittisk ut. Efter klädbilden så kommer två foton på fåren.

Var vänlig följ och gilla: