I måndagskväll fick vi oväntat besök. Jag satt vid datorn och hustrun läste för barnen i vardagsrummet när det plötsligt dök upp en skåpbil i trädgården! Det visade sig vara en leverans av en matkasse (en sån med mat för hela veckan) som kört fel. Kassen skulle till en granne och jag kan inte begripa hur chauffören kunde tro att grus- och gräsvägen som leder upp till vår baksida var rätt väg, även om vi hade varit kassens rättmätiga mottagare. Hustrun gick ut och pratade med honom och förklarade hur han skulle köra men så fort han navigerat sig ut på stora vägen så svängde han åt fel håll. En stund senare såg vi dock bilen köra åt andra hållet så förhoppningsvis kom matkassen rätt till slut. Jag kom mig inte för att fota honom så ni får nöja er med en bild på körspåren i gräsmattan.

Senare under kvällen, och natten, så frös det på vilket resulterade i att vi hade isgata på hela gårdsplanen i går morse. Vi hade inte hunnit att få på vinterdäck på nån av bilarna så min fru fick köra väldigt försiktigt när hon åkte till jobbet. För att vara bättre förberedda nästa gång det blir isigt la jag därför på mina vinterdäck idag.

Igår gjorde jag slag i saken och nackade en av våra tuppar, så nu har vi bara två fjäderfän kvar (en av varje sort). Hustrun vill att vi nackar dem också, för att sen kunna börja på ny kula med helt nya höns, nån ras som är mer social än den vi haft (Kindahöns). Jag har protesterat och sagt att det tar mig emot att nacka de två kvarvarande hundöverlevarna men jag börjar vackla i min vägran. Det är kanske lika bra att göra sig av med alla de gamla hönsen och börja om. Det skulle därför inte förvåna mig om jag i morgon kväll står där med yxan och tar livet av de sista två.

Efter gårdagens nackning så lät jag bara tuppen ligga på backen tills idag då jag tänkte gräva ner honom. När jag kom ut i morse så hade nån varit framme och kalasat på liket, halsen och halva huvudet var helt borta (hans sista måltid hade också runnit ut). Jag misstänker att det var en mård eller en iller som passat på. Det som var kvar är i varje fall nedgrävt nu.Idag har jag också sockersaltat två rådjursfioler vi haft i frysen. Planen är att låta en bekant röka dem till helgen men innan de ska in i röken så ska de ligga i salt i några dar. I det recept för saltning som jag hittade på nätet så skulle man inte bara använda salt utan även socker och lite vitpeppar. Jag tror det blir jättebra och att fiolerna kommer bli kanongoda när de väl är rökta.

Var vänlig följ och gilla: