Häromkvällen frågade en av pojkarna mig om jag är en enstöring. Han tyckte att jag var en ibland, när jag går in i klädkammaren och stannar där. Det stämmer att jag drar mig undan till klädkammaren när jag behöver ensamhet och lugn. Jag brukar fixa med kläderna, t.ex. hänga fram vad jag ska ha på mig den kommande veckan. Försöka få till snygga matchningar.

Det kan väl också vara så att jag är lite av en enstöring även utanför klädkammare. Jag har ju tävlat i långdistanslöpning. För att orka träna som man måste då, krävs nog att man är lite enstöring. Det blir ganska många ensamma träningskilometrar.

Jag trivs oftast väldigt bra ensam och har ganska lite behov av socialt umgänge. Mycket av det sociala umgänget jag har sker under organiserade former, t.ex. på CLAVIS eller på Socialförvaltningen. Så har det nog fungerat för mig ganska länge. Innan CLAVIS och Soc stod arbetet för mycket av mina sociala kontakter. Boxningen var också en social aktivitet (även om man säger att den ensammaste människan på jorden är en boxare i ringhörnan när gong-gongen ljuder). Ännu längre tillbaka var det Syndikalisterna och filmklubben på Linköpings Universitet som vara mina sociala aktiviteter.

Jag skulle inte vilja påstå att jag saknar vänner. Jag har några få, nära, vänner som jag håller kontakten med (ska man vara ärlig är det nog så att det är de som håller kontakten med mig). Det är lättare för mig att träffa nära vänner än dem där som jag bara har ytlig kontakt med. Det är främst i kontakten med de senare som jag känner skam över min situation. De är därför de inte ser mig på stan, om jag ser dem först.

Jag såg ”The Fighter” (om boxaren Micky Ward)micky_ward_2_a i går kväll, efter att det att jag bloggat om ”Skottår”. Det visade sig att huvudpersonen i ”Skottår” spelade en av de större birollerna i ”The Fighter”. Hon var betydligt bättre i ”The Fighter”. Filmen var väldigt bra och jag tror att man kan ha utbyte av den även om man inte är väldigt boxningsintresserad.

Idag har jag sett mer film. I förmiddags såg jag ”Sin Nombre”sin_nombre_a och i eftermiddags såg jag ”Taxi driver”. ”Sin Nombre” var mycket bättre. Det är en slags ”road-movie”, om en flykt genom Mexiko. Det är en flykt undan gängvåld och fattigdom. Jag har inte tidigare förstått omfattningen på den ström av människor som rör sig upp genom Centralamerika och Mexiko för att försöka nå USA. Filmen var jättebra men kanske inte så upplyftande, så det var bra att jag såg den på förmiddagen. Jag ska runda av kvällen med nåt mer lättsmält, ”Midnatt i Paris”midnatt_i_paris_a av Woody Allen.

God Jul på er!god_jul_a

Var vänlig följ och gilla: