Jag och Pirana sprang lite fartlek idag, d.v.s. vi varvade oregelbundet långa, ganska snabba intervaller med johan_pirana_fartlekpromenad i lugnt tempo. Både Pirana och jag var på hugget så jag vet inte vem av oss som tyckte om det mest men det var härligt att känna mjölksyra i kroppen igen och bli redigt svett. Mina promenader är bra på sitt sätt (jag kan ju t.ex. fotografera då) men de ger inte samma känsla som att springa.

Jag måste säga att jag är glatt överraskad av att britterna valde Brexit. Jag har aldrig velat vara med i EU, jag tycker det är ett feltänk så jag hoppas att det här blir början till att EU imploderar. För mig är det tydligt att projektet havererat, det växte för fort och tappade bort både värderingar och svt_medborgarnas_eu_ahandlingskraft på vägen. Nu tror jag det är för sent att lappa och laga, riv skiten istället. Att höra Löfven prata om att Brexit är en väckarklocka och att politikerna nu måste ”utveckla ett medborgarnas EU” är bara pinsamt. Den väckarklockan har ringt i åratal men EU-etablissemanget har vägrat lyssna, trygga i sin övertygelse om att EU är nåt man går med i, inte ut ur.

För mig är Brexit inte bara en möjlighet att riva Fästning Europa utan också en möjlig väg till ett enat sa_rostade_britterna_aIrland. Nordirland och framförallt Skottland vill ju verkligen vara kvar i EU och min förhoppning är att de spänningarna inom Storbritannien kommer att leda till att landet krackelerar. Skottarna har ju redan börjat tala om en ny folkomröstning om skotsk självständighet. EU-kramarna på Nordirland har ju i princip bara ett land att krama om de vill vara kvar i unionen. Alltså ser jag ett enat Irland vid horisonten.

Inget av det jag beskrivit, och hoppas på, kommer att ske enkelt och smärtfritt men jag tror tyvärr att vi med hjälp av EU manövrerat in oss i ett läge där det måste bli sämre innan det blir bättre igen.

Jag kan inte heller undanhålla er den bild Brexit-Irlandsbild jag gjorde och la ut på Facebook idag. Jag verkar vara den enda som tycker den är bra men jag är å andra sidan väldigt nöjd med den.Brexit_3Nog med politik för idag.

agg_sonderpickat_aSkatorna är definitivt inne i hönshuset. I morse så hittade jag ett sönderpickat ägg därinne och jag har sett skator flyga ut ur hönsgården. Jag litar inte på luftgeväret så planen nu är att försöka smyga mig på en skata när den är inne i hönshuset och stänga in den där för att sen slå ihjäl den. Därefter ska den hängas upp som ett avskräckande exempel.

Under dagens promenad så blev det lite blomsterbilder, bl.a. Johannesört och nåt maskrosliknande (Fibbla?). johannesortmaskros_eller_inteUnder eftermiddagen så skulle jag ut och måla lite men jag blev distraherad av några fjärilar och skulle ”bara” ta några kort. Det blev en väldig massa fjärilskort men en del blev riktigt bra. Mest nöjd är jag med att ha lyckats fånga tre skarpa fjärilar på samma kort.fjaril_20160624_1_600fjaril_20160624_2_600fjaril_20160624_3_600fjarilar_x3_600

Var vänlig följ och gilla: