För att lyssna på musik, en viktig aktivitet för mig, gör jag spellistor på YouTube och på den lista jag lyssnar mest på nu finns ”En så´n karl” med Anne-Lie Rydé med. Sången får mig alltid att tänka på Magnus Ljung och när jag hörde med hustrun så hade hon samma reaktion. För de som inte vet vem Magnus Ljung är, vilket torde vara de flesta, så läste han på SLU, Ultuna när hustrun och jag började där 1992. Utöver att studera så var han också ”Småttinggeneral” vilket innebar att han var ansvarig för insparken av de nya studenterna (vi var ”småttingar tills vi blivit döpta av Ultunas egen vikingahövding Jyns Ultunae). Under en småttingaktivitet på Kåren så hyllades Magnus genom att sången ”En sån karl” framfördes och efter det så tänker jag alltid på Magnus Ljung när jag hör den.

Fjortonåringen fortsätter sin prao på Erikshjälpen i Halmstad och igår åkte jag dit och hämtade honom när han slutat – som förevändning för att kunna besöka butiken och Röda Korsets närbelägna Kupan. Jag köpte inget på Erikshjälpen men på Kupan blev det en skjorta till 16-åringen. Hade den passat så hade den varit till mig men den var för liten. Skjortan var en Borrelli, sydd i Neapel (delvis handsydd) och det är innebär en skjorta av väldigt hög kvalitet. På Kupan så verkar de inte ha koll på märket för skjortan var prissatt som en skjorta från ett icke-exklusivt märke, 75 kronor.

 

De senaste kvällarna så har jag kapitulerat för vädret, kallt, blåsigt och enstaka regnskurar, så jag har rökt kvällspipan i pannrummet. Det dånar lite när pannan är igång men det är betydligt varmare än ute.Hustrun har åkt till sina föräldrar igen och blir borta en vecka (hennes pappa är sjuk) så i natt hade jag Sigge i sängen. Större delen av natten låg han på hustruns sänghalva men fram på morgonkvisten la han sig kloss mot mig. Jag kliade honom lite och det tyckte han var skönt.

Var vänlig följ och gilla: