Under och efter terapin i torsdags så kändes det verkligen positivt. Det kändes som om jag efterirland_karta_2 irlandsresan gjort ett genombrott i min sjukdom, som att jag tagit ett stort kliv framåt i mitt mående. Sen kom fredag och lördag och ett genombrott kändes avlägset. Både i går och i förrgår så har det varit mycket oro och känslosvängningar. Det har varit en hel del känslosvängningar i dag också men de har haft konkreta bakomliggande orsaker.

När jag satt på trappan och njöt av solen och en kopp kaffe i morse så ringde hustrun (hon var iväg ponnytrav_amed båda killarna på ponnytrav – OBS! bilden till vänster är snodd). En granne hade ringt och sagt att våra får var på rymmen, de stod tydligen i en trädgård och mumsade! Jag for iväg som ett jehu men när jag kom till den utpekade trädgården så hade fåren dragit vidare. De hade kommit ner i trädgården från vår skog och gått tillbaka dit. Jag traskade in i skogen med en hink pellets för att kunna locka dem med mig.

Bäst som jag gick och skramlade med hinken och skrek på fåren så brakade det till bland buskarna och tre älgar drog iväg (en ko med två kalvar). Jag hade ingen kamera så det blev inte algar_20160925 dokumenterat. Jag gick dock ut ur skogen för att se var älgarna blev av och kunde då ta en distansbild med mobilen. Sen var det upp i skogen och leta efter fåren igen.

Jag hittade dem och de följde snällt efter mig tillbaka till hagen (beklagar den suddiga bilden, svårt far_skogen_20160925hålla koll på fåren, mig och hinken samtidigt som jag fotar). Jag släppte dem dock inte i samma hage som tidigare utan en som inte gränsar mot skogen. Jag tror att älgarna kan ha skrämt fåren i sken och att det var därför de lämnade hagen. Det finns gott om frodigt gräs i den så jag tror inte att fåren skulle rymma utan en god anledning.

Jag har knåpat ihop en pipa till. Den här, likt den senaste, är i körsbärsträ. Båda de senaste har även det gemensamt att jag inte jobbat mycket med deras utseende eftersom de är gjorda av varsin stambit som jag borrat hål i. Formen har jag liksom fått på köpet då.pipor_nya_korsbar_20160925 Under dagen så provrökte jag en av piporna (den som jag bloggat om tidigare) och den fungerade utmärkt.johan_pipa_korsbar_forsta_rokMan kan kanske fråga sig vad jag ska med så många pipor till. Svaret är mångfasetterat, huvudskälet är nog att jag en person som gillar att ha mycket av det jag intresserar mig för att kunna variera mig (min tobak_condor_aklädkammare är ett resultat av den viljan). När det gäller pipor så är det också så att viss tobak (t.ex. Condor som jag röker mest av) har förmågan att sätta sig i pipan, d.v.s. påverka smaken när man röker en annan tobak i pipan. På engelska kallas det att tobaken spökar (ghosts) i pipan. Har jag då vissa pipor som jag alltid röker Condor i så spelar det ju ingen roll.

Var vänlig följ och gilla: