Det varma vädret fortsätter och det har börjat ställa till problem för oss. Det är inga akuta problem men grannen som vi köper hö av har flaggat för att vi inte kommer kunna köpa allt hö vi behöver för vintern av honom eftersom höskörden blir liten i år på grund av torkan. Höskördarna kommer ju vara små i hela södra Sverige så det är ju inte bara att köpa av nån annan, det kommer bli strid på kniven för att få tag på hö i höst och vinter. Lantbrukare med kor eller köttdjur har redan börjat tala om att de måste slakta en del djur för att fodret inte kommer räcka. Det kommer i sin tur leda till både köer på slakterierna och lägre köttpris så värmen och torkan drabbar många mycket mer än oss. För vår del handlar det om att köpa det hö vi kan få tag på och sen tilläggsutfodra med grovfoder i form av pellets.

Det känns dock lite retligt att få höbrist när vi har marker där vi skulle kunna ta eget hö. De senaste åren har vi bett en granne att slå de hagarna i utbyte mot att de får höet men i år hade vi behövt det själva. Vi har pratat med ”vår” höbonde om att han ska ta en eventuell andraskörd i de aktuella hagarna åt oss (det var bara förstaskörden som var bortlovad). Vi får se vad det blir av det hela.

Jag tror att jag blev flygfotograferad när jag fyllde på hästarnas vatten i förmiddags. Det var ett sportflygplan som cirklade runt vår kulle på rätt låg höjd och jag misstänker att de tog foton för att sen försöka sälja bilderna till oss. För några år sen var det nån här som försökte sälja flygfoton på gården men jag tror inte att det går den här gången heller.Jag har ägnat en stor del av dagen i väntan på en leverans från DHL. Vi har köpt duschdörrar till det nya badrummet och de skulle levereras någon gång mellan 10.30 och 13.30 så jag fick hålla mig hemmavid den tiden. Jag hade svårt att ta mig fört nåt medan jag väntade, jag hade ju t.ex. kunnat städa men jag orkade inte ta tag i det. Leveransen kom 13.25 så det gick lite tid till att vänta. Fast hela väntetiden var inte bortkastad för medan jag väntade så tittade jag på teve och på SVT Play upptäckte jag ett fascinerande program om den 300 år gamla brittiska tidskriften Tatler. Det är en publikation som bevakar den brittiska överklassen med fokus på gods, gårdar, fester och mode. Jag känner till tidskriften sen tidigare men har aldrig läst den. Programmet, i all sin ytlighet, var intressant och det var tydligen det första av tre avsnitt. Fast jag är inte säker på att jag orkar se tre timmeslånga program om den brittiska överklassen och de journalister som skriver om dem. Det första avsnittet var dock värt att se. Programmet finns på SVT Play och ligger kvar en månad till om det är nån som känner sig hågad att se det.

Till sist två foton från i morse.

Var vänlig följ och gilla: