Jag har börjat läsa “How to seize a dragon´s jewel” för barnen nu.image Det är den bok (nr tio i serien) om Hicke Hiskelig Halvulk III som jag beställde på engelska från Amazon.com eftersom den inte finns på svenska. Jag kan inte påstå att det är nåt vidare flyt i läsandet men ungarna verkar ändå nöjda och ber mig ofta läsa för dem.

Jag var ute och utvärderade vedsituationen tidigare idag. Jag tittade både på hur mycket vi har kvar av säsongens ved och hur läget är inför nästa vinter. Min bedömning är att vi kommer ha ved_20150308_amer ved över än vanligt när vi slutar elda (slutet på april) och går över till el under sommarmånaderna (när huset inte behöver värmas upp). Jag tror också att den färdigkluvna ved vi köpt, tillsammans med den ved som de fällda askarna ger (vi kan också plocka ihop lite ur den sly de röjde i skogen), kommer att räcka för nästa vinter. Det skulle innebära att vi slipper köpa ett lass med tremeterslängder för kapning och klyvning här hemma. Det är ett arbete jag mer än gärna är utan just nu.laderpung_a

laderpung_lagning_aYngsta sonen fyller år nästa vecka och jag har bl.a. köpt en handgjord läderpung till honom (på Emmaus). Tanken är att han ska ha sina favoritsaker i den, t.ex. figurer han pärlat eller varmlimmat. Pungen var lite trasig så jag har suttit inne i klädkammaren och lappat den. Jag tror att den ska hålla ihop ett tag nu.

Min fru och jag har biljetter till en föreställning med Jill Johnson i Varberg i kväll. Vi är båda lite ”avslagna” idag, min fru har varit magsjuk och jag känner mig litejill_krogshow_a dämpad efter operationen i fredags. Vi tänkte dock åka upp och titta på Jill men vi skippar det planerade restaurangbesöket innan.

Var vänlig följ och gilla: