sjukersattning_alecta_2034_aTack vare en försäkring, via kollektivavtalet på min arbetsplats, så har jag under nästan hela tiden jag varit sjukskriven fått extrapengar vid sidan om det som Försäkringskassan betalat ut. Jag får det även nu när jag har sjukersättning. Pengarna betalas ut av ett bolag som heter Alecta och de har skickat ett pensionsutbetalningsbesked till mig. Det känns lite konstigt att läsa att de ska betala ut sjukpension till mig t.o.m. november 2034, d.v.s. tills jag fyller 65. Jag hoppas att de inte ska behöva betala ut pengarna hela den tiden. Blir jag frisk och kan ta mig in på arbetsmarknaden så kan jag stå på egna ben. Nu när sakerna ändå är som de är, känns det dock väldigt tryggt att ha Alectapengarna.

Vi har köpt färdighuggen ved i år också och den levereradesved_1_20150305_a häromdagen. Nu har jag fritidssysselsättningen ordnad ett tag framöver. När den här veden är lavad så måste jag ge mig på askarna som vi tog ner. De som fällde träden kapade upp stammarna i längder som passar vår vedpanna, nu ska jag ”bara” klyva längderna. Ved värmer många gånger.

Just nu får vi inga ägg från hönsen. De har slutat att använda varprede_pa_plats_1_avärpredet som vi satte in för ett år sen. Nu värper de i ett av de gamla redena (egentligen en foderkrubba). En av hönorna har lagt sig att ruva i krubban och hon flyttar inte på sig ens om en annan höna lägger sig där för att värpa. Vi är i valet och kvalet om vi ska låta henne kläcka fram en kull kycklingar. honor_ruvar_krubba_aDet är ju lite roligt och spännande men vi vill egentligen inte ha fler hönor och jag vill inte behöva nacka ett gäng ungtuppar i höst. Vi får se om jag lyfter bort den ruvande hönan och tar äggen eller om hon får ligga kvar.

 

Var vänlig följ och gilla: