Min fru och jag kom iväg och såg Jill Johnson i går.jill_varberg_a Det var en bra konsert även om ishallen i Varberg kanske inte är den charmigaste konsertlokal jag varit i. Det var två låtar som jag gillade lite extra, Sinatras gamla hit ”That´s Lifefrank_sinatra_a och Springsteens ”No surrender”. Jag har inte jättekoll på Jill så jag visste inte att hon spelat in en skiva med storbandsmusik (”Songs for daddy”) eller att hon tolkade Springsteen. Förutom att Jill överraskade mig med Sinatra och Springsteen, så blev jag också förvånad över den höga medelåldern på publiken. Det var påtaglig tant-/gubbvarning i stolsraderna.

I dag såg jag en dokumentär om Vincent van Gogh. Programmet som sådant var kanske lite segt men det visade upp många av hans verk. Jag hade glömtvan_gogh_dvd_a hur mycket jag tycker om färgerna och känslan i hans tavlor. Jag har två favoritmålare, typ de enda målare jag riktigt gillar, det är van Gogh och Ivan Aguéli (tavlan nedan är målad av Aguéli)Ivan_Agueli_tavla_a (Monet är rätt ok också…). Det jag gillar med dem är att detaljerna inte är viktiga, det är känslan och uttrycket som konstnären vill förmedla som är viktigt (samtidigt som man fortfarande kan se vad tavlan föreställer).

Stilmässigt representerar de målarna nån slags blandning av impressionism och expressionism. Det är lite den stilen jag söker i mina kläder. Det är inte detaljerna i klädseln som är viktig utan helheten. Vissa plagg kan vara lite sjaviga och inte alltid så välsydda men i kombination med det andra jag har på mig så blir (hoppas jag) helhetsintrycket bra. Bröstnäsduken är ett bra exempel på det. Mina är sällan välsydda eller av god kvalité, jag har sytt flertalet av av dem av gamla slipsar eller kasserade skjortor, men jag tycker ändå att de bidrar till att ge min klädstil lite färg, djup och karaktär.johan_selfie_matchning_blanning_2_a

En del av det impressionistiska/expressionistiska i min klädstil är att jag börjat experimentera mer med hur jag kombinerar olika färger och mönster med varandra. Jag håller på att lämna tryggheten i att matcha allt ”ton-i-ton” och testar mer vågade kombinationer. Idag bar jag t.ex. rutigt, randigt och prickigt samtidigt som jag blandade färgerna lite. Jag är jättenöjd med dagens utstyrsel även om jag inte kommit riktigt lika långt som den här killen.andre_3000_a Men jag jobbar på det….

Lite överkurs – Nåt som jag tyckte var kul idag är att jag lyckades matcha både bältets färg och struktur med skornas. Det är kanske nörderi på hög nivå men det gjorde i varje fall mig på lite bättre humör.skor_balte_a

Var vänlig följ och gilla: