Om mindre än en månad så är det jul men jag har inte riktigt börja komma i julstämning förrän i kväll. Affärerna plockade ju fram julsakerna direkt efter Allhelgona men för mig är årets första riktiga jultecken premiären av ”På spåret”. När det sänds så vet jag att det börjar lacka mot jul. Det var lite av högtidsstämning när tre fjärdedelar av familjen satt ner framför teven och såg på när Fredrik Lindström och Kristian Luuk tog med oss och de tävlande till Bergen, Aten och Baltimore (det var 11-åringen som saknades – han satt framför sitt PS4).

En annan julstämningsskapare är att se ”Love actually”, den åker in i dvd:n varje december. Det var ursprungligen hustruns och min tradition men killarna, i varje fall 14-åringen, har blivit så gamla att de också ser den med behållning. Apropå julfilmer så räknar jag in ”Die hard” i den kategorien men den brukar jag få se utan hustruns sällskap.

Igår la jag ut ett antal dassiga foton på ekorrar men det finns folk häromkring som kan ta bra ekorrbilder. En av grannarna är konstnär och fotograf och hon har också ekorrar som käkar talgbollar i sin trädgård. Hennes dokumentation av dem är dock betydligt proffsigare än min (bilden är lånad från hennes FB). En del av hennes fotokonst kan ses här.

Idag har jag inte sett nån ekorre vid fågelmaten men det var i varje fall gott om småfåglar.Till sist några frostnupna rosor.

Var vänlig följ och gilla: