När jag åkte ner till Konsum igår så stod där en limousine parkerad, en Lincoln Town car d.v.s. den bil som Mickey Haller nyttjar i böckerna av Michael Connelly (fast han kör en sedan). När jag kollade upp registreringsnumret så visade det sig att bilen ägs av en som har bilverkstad i byn. Jag undrar om han har den bara för skojs skull eller om det är så att han ibland kör VIP-gäster från Getinge AB:s kontor i Göteborg till tillverkningen här.

 

När jag tog ut hundarna på nattpromenaden så kom det en både äldre och snyggare amerikanare glidandes, det var en Cadillac Series 62 från just 1962. Bilen gled verkligen fram, tog det mycket lugnt och det hördes bara ett dovt muller från motorn – en trevlig omväxling till alla A-traktorer som brukar blåsa förbi här (få kör 30 km/h) med musiken dunkandes så att man hör dem på långt håll.

 

Både för att spara kroppen och för att vädret var så uselt idag (fast morgonen var okej, hustrun och jag hann precis med hundpromenaden innan regnet kom) så cyklade jag på träningscykeln istället för att springa. Jag tittar alltid på teve när jag cyklar, avlider av tristess annars, och när jag slog på teven idag så dök en granne upp i rutan. Grannen är aktiv Centerpolitiker och har suttit i Riksdagen som ersättare ett tag. Nu var hon en av de ordförande som höll ordning på partistämman.

 

Jag kan inte säga att jag känner grannen på riktigt, jag hälsar på henne när jag springer förbi och när jag fortfarande jobbade så åkte vi en gång tåg från Stockholm till Halmstad tillsammans (slumpade sig att vi hamnade i samma kupé) och då hinner man ju prata en del. En knorr på historien om tågresan är att jag då varit i Stockholm för att prata inför en grupp chefer inom byggbranschen, bl.a. grannens man. Hans företag betalde dock flyg hem från Stockholm så han flög men eftersom hustruns arbetsgivare inte var lika generös fick hon ta tåget hem från sitt möte. Och nej, jag tittade inte på partistämman medan jag cyklade utan jag bytte till en sportdokumentär på Netflix.

 

I går lämnade vi äpplen till en andra mustningsomgång, det blev lika mycket som sist. Påsarna ska stoppas ner i kartonger men jag fotade dem innan vi gjort det. De var fortfarande varma efter pastöriseringen när jag hämtade de så de fick svalna en stund.

 

Efter att jag hämtat musten så gjorde jag coleslow (tillbehör till kvällsmaten). Till den så använde jag morötter från egna landet (läs – hustruns). Jag är ingen höjdare i köket men det finns två saker som jag är bra på att laga, coleslow är den ena och raggmunk den andra.

 

Avslutningsvis några foton på två kråkor som slåss om lite mat. Det måste varit nåt riktigt smarrigt för den jagade kråkan vägrade verkligen att ge. Bilderna är verkligen inte skarpa men matbiten syns bra.

 

Var vänlig följ och gilla: