Igår hade jag ett läkarsamtal (på telefon) om att jag på eget bevåg höjt dosen av min medicin mot myrkrypningarna i benen. Jag gjorde det ju redan i månadsskiftet juli/augusti men jag har haft ambitionen att gå ner till min ursprungliga dos igen så jag har inte kontaktat min läkare. Nu har det dock gått så lång tid att jag kände att jag måste informera honom. Han var dock på semester så jag fick prata med en annan doktor. Jag var lite orolig att det skulle bli tjafs om att jag höjt dosen på egen hand och bara konsulterat FASS och inte en läkare. Han jag pratade med var dock väldigt förstående och tyckte att de steg jag vidtagit var rimliga. Han föreslog också att jag skulle genomgå en utredning för myrkrypningarna (av vad jag kan förstå så är det mest en kontroll av olika blodvärden som järn, B12, glukos och Hb).

 

Jag är övertygad om att mina problem hänger ihop med att jag åt sömntabletter i 14 år, problemen uppkom samma vecka som jag slutade med sömntabletterna – skulle det vara en slump? Jag har ju också tagit blodprov med avseende på de här indikatorerna med jämna mellanrum de senaste 10 åren och värdena har alltid varit bra. Jag tror därför inte att man kommer hitta förklaringen genom blodprov men det är ju bra om andra orsaker än sömntabletterna kan uteslutas.

 

De senaste nätterna har jag haft svårt att somna, inte på grund av myrkrypningarna utan på grund av nåt annat – oklart vad, kanske är jag bara inte trött. Lyckas jag hålla mig lugn och samlad så är sömnsvårigheterna inget stort problem men ett par nätter har jag fått panik eftersom jag är så fruktansvärt rädd att få stora sömnstörningar igen. Jag klarar inte av en vända till med sömnproblem i klass med de jag fick efter att jag slutade med sömntabletter. Får jag panik slutar det alltid med att jag vräker i mig socker för att bli lugn och då har jag dåligt samvete efteråt, vill inte tillbaka till tröstätandet och de viktproblem som det medförde.

 

Igår och idag har jag testat att springa korta sträckor igen och vaden känns bra så i morgon ska jag prova ett längre pass. Jag ser fram emot det, cyklingen som jag ersatt löpningen med är bra träning som hjälper mig finna sinnesfrid men den är också enformig och går inte upp mot löpningen. För att få mer av träningens välbehag så har jag de två senaste dagarna lagt till ett pass på sandsäcken på eftermiddagen. När jag sprungit så brukar jag annars inte köra säck men jag känner att psyket behöver det nu.

 

Den senaste tiden har jag lagt ut en hel del fjärilsfoton här på bloggen. Jag är inte riktigt nöjd med bilderna, det är svårt att fota fjärilar. För att komma runt det så har jag filmat fjärilar, humlor och bin som håller till i våra astrar.

 

Avslutningsvis några överblivna foton från de senaste dagarna. Klickbara.

Var vänlig följ och gilla: