Köksprojektet fortskrider med små steg varje dag. kok_20151120Det mesta av inredningen är monterad (socklarna saknas dock fortfarande), golvet är målat en gång (det har luktat lacknafta i hela nedervåningen av huset sen igår) och målaren håller också på att stryka listerna till köket. Vissa av listerna kommer direkt från snickeriet där jag var ochlister_hastslap hämtade dem i förmiddags. De är drygt fyra meter långa (ska kapas upp i kortare längder) så de var lite svårtransporterade. Jag stoppade dock in dem i hästsläpet, med nästan halva listen stickandes ut och körde hemåt.

Ska jag vara ärlig så hade Farbror Blå polis_porscheförmodligen haft synpunkter på hur jag säkrat lasten om de sett mig. När jag åkte hemifrån så hade jag inte en tanke på att jag borde ta med mig spännband eller nåt annat att säkra lastenkallare_ror_20151120 med. Det gick ju bra i varje fall, även om jag såg i backspegeln att listerna studsade oroväckande högt när vägen var ojämn.

I går var rörmokaren här och anslöt vatten och avlopp från det nya köket till befintliga rör/ledningar. Inför deras besök så var jag orolig att jag skulle ha grävt för lite. Jag hörde dock inga klagomål och allt var ju anslutet i går eftermiddag så jag antar att grävningen var ok.

Jag använde jag mitt nya fickur för första gången igår. Jag är jättenöjd med klockan men jag tyckte att kedjan är lite för lång och lite för fickur_kedjorklen.

I morse så letade jag efter en karbinhake men hittade av en slump istället en lämplig klockkedja med större länkar (kedjan var kvar sen de som bodde i huset innan oss). Den kedjan har inte exakt samma färg som klockan men den duger. Jag plockade därförjohan_glencheck_klockkedja_20151120 bort den ursprungliga kedjan från klockan och satte dit den hemmahittade istället. Jag hade klockan med den nya kedjan när jag följde med 9-åringen när han spelade klarinett i eftermiddags och dagens kedja är bättre än gårdagens så den får bli kvar. Till klockkedjan så hade jag bl.a. de glencheckrutiga byxor som jag nyligen köpte för tio kronor på Kupan. Jag hade byxorna för att jag ville kunna jämföra mönstret i dem med mönstret på en kavaj som jag såg på Myrorna i går. Medan sonen spelade klarinett så skyndade jag bort till Myrorna och kollade mönster. Som jag trodde så var det olika rutor i kavaj och byxor (det var ju inte ens nära) men eftersom jag så hemskt gärna vill ha en glencheckrutig kostym så tyckte jag att det var värt att kontrolleras.glencheck_kavaj_byxor_20151120

Var vänlig följ och gilla: