Igår gav jag mig på att ändra mina nyköpta begagnade manchesterbyxor från Lanvin. Jag var tvungen att använda all sömsmån för att få dem tillräckligt långa. Tyvärr är det ett tydligt veck i tyget där byxbenet var vikt tidigare så även om jag tycker att brallorna blev jättebra så får de bli hemmabyxor – inget för den offentliga miljön. När jag sydde om byxorna upptäckte jag att de var märkta med väveriet som vävt bomullstyget. Jag har aldrig varit med om att ett bomullsväveri angetts i ett plagg tidigare.

Idag sken solen och hustrun satt på en sten och njöt lite under eftermiddagens hundpromenad. Sigge hade dock ingen ro i kroppen så han började busa med Betty nästan på en gång. Vädret var så fint att jag borde ha passat på att sprungit men jag var för trött efter förmiddagens övningar – 16-åringen och jag gick i secondhand-butiker. Sonen behöver en mörk kostym eftersom de ska ha ett rollspel i skolan (nåt med FN) och då ska man tydligen klä sig enligt rollen man spelar. Vi hittade inga kostymer men jag köpte ett par jeans till 13-åringen, en dvd och en tweedhatt. Hatten är från den irländske hatt-/kepstillverkaren Hanna hats. Jag har tre av deras kepsar (hade en på mig idag till min gråbruna-utstyrsel) så jag vet att de gör bra grejor.Hatten är kanske ingen skönhet, min andra gubbhatt i tweed är betydligt snyggare (se översta fotot), men den kommer nog komma till användning. Jag tvungen att köpa hatten när jag märkte att det var rätt storlek, hattar från Hanna hats nobbar man inte. Det här var faktiskt första gången jag hittat nåt från dem i butikerna i Halmstad.

Till sist några bilder på Sigge.

Var vänlig följ och gilla: